понеділок, 02 грудня 2019 09:47

Трамп не піде на слухання комітету щодо імпічменту

Трамп не піде на слухання комітету щодо імпічменту
"Несправедливо очікувати від нас участі в слуханнях, поки свідки ще не призначені", — адвокат. На фото президент США Дональд Трамп, Flickr

Президент США Дональд Трамп і його адвокати не підуть на слухання комітету Палати представників Конгресу США із судових питань щодо імпічменту Трампа 4 грудня.

Про це адвокат Пет Чіполлоне повідомив у листі до голови комітету палати представників з судових питань Джеррі Надлеру, передає CNN.

Він акцентував на неготовності процесу.

"Несправедливо очікувати від нас участі в слуханнях, поки свідки ще не призначені, та поки залишається неясним, чи зможе юридичний комітет забезпечити президенту справедливий процес за допомогою проведення додаткових слухань".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військову допомогу Україні зупинили після розмови Трампа з Зеленським – документи

Також адвокат додав, що саме 4 грудня Трамп має відвідати саміт НАТО в Лондоні.

2 грудня Конгрес Сполучених Штатів Америки розгляне доповідь щодо розслідування в рамках процедури імпічменту президента Дональда Трампа.

25 липня президент США Дональд Трамп говорив телефоном із президентом України Володимиром Зеленським. Після розмови американський розвідник поскаржився, що Трамп схиляв президента України Володимира Зеленського розпочати розслідування проти політичного опонента — колишнього віце-президента Джо Байдена.

26 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови від 25 липня між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.

Оприлюднення стенограми призвело до того, що Палата представників США розпочала розслідування. Тим самим запустила формальну процедуру імпічменту Трампа.

Зараз ви читаєте новину «Трамп не піде на слухання комітету щодо імпічменту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути