середа, 27 листопада 2019 00:06

Військову допомогу Україні зупинили після розмови Трампа з Зеленським – документи

Військову допомогу Україні зупинили після розмови Трампа з Зеленським – документи
Розмова із Зеленським вплинула на рішення Трампа щодо військової допомоги Україні. Фото: Радіо Свобода

Адміністрація президента США Дональда Трампа розпорядилася зупинити надання Україні оборонної допомоги 25 липня, в день скандальновідомої телефонної розмови президентів України й США.

Це стало відомо з документів Білого дому, які отримали законодавці в Палаті представників США в контексті розслідування з імпічменту президента, повідомило видання The Hill.

Коли після тиску Конгресу на адміністрацію Трампа виділення оборонної допомоги для України було поновлено, до кінця 2019-го фінансового року (30 вересня), Україна не змогла отримати $35,2 млн із затвердженої суми.

Натомість двопартійними зусиллями в Конгресі США була прийнята поправка, яка продовжила термін дії допомоги для України поза межами 2019 фінансового року.

Демократи в Палаті представників наголошують, що отримані ними документи з Білого дому підтверджують наявність зловживання з боку президента, оскільки це є "тривожним відхиленням від давніх процедур" щодо надання допомоги Україні.

У Білому домі наголошують, що адміністрація мала право так діяти.

У США Федеральний суд наказав Адміністративно-бюджетному управлінню Адміністрації президента США й міноборони передати новинній організації записи щодо затримання військової допомоги Україні.

Зараз ви читаєте новину «Військову допомогу Україні зупинили після розмови Трампа з Зеленським – документи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути