вівторок, 06 листопада 2018 19:38

Таїланд на 2 тижні скасує візовий збір для туристів з України

Таїланд на 2 тижні скасує візовий збір для туристів з України
Українці зможуть відвідати Таїланд без оплати візи. Фото: Turist

У Таїланді вирішили звільнити туристів низки країн від 1 грудня до 31 січня 2019 роки від сплати візового збору після прибуття.

Внесок у розмірі 2000 батів, близько 1700 грн, скасували на 15 днів для іноземців з 21 країни. Про це повідомляє Bangkok post.

Таким чином відвідати Таїланд без оплати візи зможуть власники паспортів України, Андорри, Бутану, Болгарії, Китаю, Кіпру, Ефіопії, Фіджі, Індії, Казахстану, Латвії, Литви, Мальдівів, Мальти, Мавританії, Папуа - Нової Гвінеї, Румунії, Сан-Марино, Саудівської Аравії, Тайваню та Узбекистану.

Таким чином у країні намагаються вирішити проблему із падінням кількості туристів, які отримують візи після прибуття. Очікується, що ініціатива допоможе збільшити турпотік на 30%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа стає ближче: з українських аеропортів стартували нові рейси

Такий крок спрямований, насамперед, на повернення до країни китайських туристів, кількість яких після аварії корабля на Пхукеті, коли загинули 47 осіб, значно скоротилася. За деякими оцінками, завдяки ініціативі, королівство може відвідати до кінця року до 40 млн іноземців замість очікуваних 38 млн.

Як зазначається, за дев'ять місяців 2018 року Таїланд відвідало 28,5 млн іноземних туристів (на 8,7% більше, ніж за той же період минулого року). У поїздках вони витратили 1,4 трлн батів ($ 42,9 млрд), що на 10,9% більше, ніж за дев'ять місяців 2017 року.

Авіакомпанії в Україні Ryanair, Wizz Air та МАУ суттєво змінили правила безкоштовного перевезення багажу. Так з 1 листопада авіакомпанії Ryanair і Wizz Air дозволили пасажирам, які не оплатили послугу пріоритетної посадки, безкоштовно перевозити тільки 1 невеликий предмет ручної поклажі (розміром до 40×20×25 см).

Зараз ви читаєте новину «Таїланд на 2 тижні скасує візовий збір для туристів з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути