четвер, 01 листопада 2018 16:15

Авіакомпанії змінили правила безкоштовного перевезення багажу

  Wizz Air, Ryanair та МАУ та змінили правила безкоштовного перевезення багажу. Фото: 100dorog
Wizz Air, Ryanair та МАУ та змінили правила безкоштовного перевезення багажу. Фото: 100dorog

Авіакомпанії в Україні Ryanair, Wizz Air та МАУ суттєво змінили правила безкоштовного перевезення багажу.

З 1 листопада авіакомпанії Ryanair і Wizz Air дозволили пасажирам, які не оплатили послугу пріоритетної посадки, безкоштовно перевозити тільки 1 невеликий предмет ручної поклажі (розміром до 40×20×25 см).

Якщо пасажир хоче взяти з собою великий предмет ручної поклажі з габаритами 55×40×20 см і вагою до 10 кг, він має сплатити 6 євро (191 грн - Gazeta.ua) за послугу пріоритетної посадки або ж 8 євро (254,64 грн) багажного збору під час бронювання квитка. У першому випадку великий предмет ручної поклажі можна буде взяти у салон літака, у другому – здати до багажного відділення.

Такі обмеження від 15 січня введе і МАУ. У компанії зауважили, крім невеличкого багажу, до салону літака пасажир також зможе взяти верхній одяг і парасольку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лоукост запускає новий рейс у європейську столицю

Подорожуючим преміум-класом пасажирам дозволять на далекомагістральних рейсах взяти з собою на борт літака 2 місця ручної поклажі: одне - вагою до 7 кг і розмірами не більше ніж 55×40×20 см і одне місце вагою до 5 кг та розмірами не більше ніж 40×30×10 см.

"Усі особисті речі пасажира, не упаковані в ручну поклажу, вважатимуться окремим місцем ручної поклажі або багажу, у випадку перевищення допустимої норми провезення ручної поклажі, і будуть прийняті до перевезення лише після сплати встановленого за їхнє перевезення тарифу", – кажуть в МАУ.

Нові норми діятимуть і для пасажирів МАУ, які придбали квитки від 1 листопада 2018-го для подорожі від 15 листопада. Норми залежатимуть від базового тарифу і класу обслуговування, за яким було придбано квиток.

Для пасажирів, які придбали квитки до 1 листопада для подорожі від 15 січня, норми провезення ручної поклажі залишаться без змін.

В українських аеропортах у період з 28 до 31 жовтня з'явиться 22 нових рейси. Найбільше рейсів припадає на лоукостер Ryanair. Із листопада він виконуватиме 17 рейсів в Україну. Зокрема, 12 - до Києва і 5 - до Львова.

Зараз ви читаєте новину «Авіакомпанії змінили правила безкоштовного перевезення багажу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути