Ексклюзиви
четвер, 22 грудня 2022 08:37

Тайвань підняв військову авіацію, аби запобігти вторгненню КНР

Тайвань підняв військову авіацію, аби запобігти вторгненню КНР
Тайвань підняв бойові літаки, щоб запобігти вторгненню китайських ВПС. Фото: eastnews.ua

Тайвань підняв у повітря військову авіацію, аби попередити 39 китайських літаків, які увійшли до його південно-східної зони протиповітряної оборони.

22 грудня до зони ідентифікації протиповітряної оборони Тайваню увійшли 21 винищувач і чотири бомбардувальники H-6 ВПС Китаю, а також літаки раннього попередження, протичовнові літаки та літаки-заправники, пише Reuters.

"Згідно з картою, наданою міністерством оборони Тайваню, низка літаків пролетіли над водним шляхом, відомим як канал Баші, в район біля південно-східного узбережжя острова", – ідеться у повідомленні.

Поблизу Тайваню також зафіксували щонайменше три кораблі ВМС Китаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер Китаю зустрівся з Медведєвим і згадав про Україну

У тайванському оборонному відомстві додали, що відправили невказаний винищувач, аби попередити китайські літаки, доки ракетні системи стежили за їхнім польотом.

Тайвань протягом останніх двох років скаржиться на неодноразові вильоти китайських ВПС, часто у південні райони своєї зони ідентифікації ППО.

Китайський лідер Сі Цзіньпін стурбований провалами Росії у війні проти України. Це пояснюється тим, що така ситуація може вплинути на його плани щодо Тайваню. Таку думку висловила голова американського Центрального розвідувального управління Вільям Бернс.

Бернс зазначив, що Цзіньпін та російський диктатор Володимир Путін за останні роки встановили досить тісні партнерські стосунки. За кілька тижнів до повномасштабного вторгнення вони зустрілися на зимових Олімпійських іграх у Пекіні і проголосили безмежну дружбу.

Зараз ви читаєте новину «Тайвань підняв військову авіацію, аби запобігти вторгненню КНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути