Ексклюзиви
середа, 21 грудня 2022 12:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Лідер Китаю зустрівся з Медведєвим і згадав про Україну

Лідер Китаю зустрівся з Медведєвим і згадав про Україну
Лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив про співпрацю з РФ і згадав про Україну. Фото: eastnews.ua

Китайський лідер Сі Цзіньпін провів зустріч із заступником Ради безпеки Російської Федерації Дмитром Медведєвим.

Під час зустрічі 21 грудня сторони обговорили війну в Україні, яку лідер КНР уперто продовжує називати"кризою" або "конфліктом", повідомляє The Print.

"Китай сподівається, що всі сторони "української кризи" зберігатимуть стриманість і вирішать проблему безпеки дипломатичними шляхами", – заявив Сі Цзіньпін Медведєву.

Він також висловив сподівання, що "Комуністична партія Китаю" та "Єдина Росія" нібито "зможуть сприяти спілкуванню для поглиблення стратегічної співпраці між КНР та РФ".

Стосовно війни в Україні, Сі Цзіньпін сподівається, що обидві "сторони української кризи продемонструють стриманість", а також зможуть почати переговори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Patriot для України: у США відреагували на погрози Медведєва

Китай відмовляється засуджувати вторгнення РФ, звинувачуючи США та НАТО у конфлікті. КНР, як і Індія, тривалий час утримувалися від будь-якої критики на адресу Росії. Проте під час Шанхайського економічного саміту, який проходив в Узбекистані у вересні, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді на особистій зустрічі заявив російському президенту, що зараз не час для війни. Тоді ж стало відомо, що лідер Китаю Сі Цзіньпін висловив Кремлю свою стурбованість тривалою війною в Україні.

Станом на початок листопада, за повідомленнями Пентагону, Китай не постачав Росії зброю або іншу військову допомогу. Також Пекін уникав прямої фінансової допомоги, яка могла б спровокувати санкції з боку Вашингтона.

Зараз ви читаєте новину «Лідер Китаю зустрівся з Медведєвим і згадав про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути