Ексклюзиви
середа, 21 грудня 2022 10:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Patriot для України: у США відреагували на погрози Медведєва

Patriot для України: у США відреагували на погрози Медведєва
США відреагували на погрози РФ через Patriot для України. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки не зважають на погрози Росії щодо поставок оборонного озброєння в Україну, зокрема передових систем Patriot.

У Білому домі наголошують, що РФ не може диктувати будь-які умови, оскільки вона – країна-агресорка, яка розв'язала жорстоку війну, заявив у вівторок під час телефонного пресбрифінгу координатор Ради національної безпеки Джон Кірбі, передає "Укрінформ".

"Росія не може диктувати умови для оборонної допомоги, яку ми надаємо Україні", – наголосив представник Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білий дім підтвердив передачу Patriot Україні

Кірбі також зауважив, що США залишаються занепокоєними ескалацією конфлікту, що не відповідає інтересам українського народу. Водночас, за його словами, у Вашингтоні не вважають, що зараз ведеться війна між Росією і Заходом.

"Те, що заявляв президент РФ Володимир Путін з цього приводу, є неправдою", – додав він.

Заступник голови Ради безпеки Російської Федерації Дмитро Медведєв виступив із підбурювальними коментарями на підтримку інформаційних операцій, спрямованих на ослаблення підтримки України Заходом.

16 грудня Медведєв назвав зенітно-ракетні комплекси Patriot, які можуть передати Україні у майбутньому, "законними" цілями для РФ. Таким чином він спробував пригрозити представникам Північноатлантичного альянсу.

Російські окупанти не змогли зламати українців за допомогою ракетних ударів по енергооб'єктах. Вони вже відкрито допускають поразку у війні, вважає радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк.

Пропагандисти Маргарита Симоньян, Ольга Скабєєва та Дмитро Медведєв уже сумніваються в "успішному результаті" війни та допускають "можливість Гааги".

Зараз ви читаєте новину «Patriot для України: у США відреагували на погрози Медведєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути