неділя, 17 травня 2020 10:10

Стався величезний витік конфіденційних даних європейських парламентарів

Стався величезний витік конфіденційних даних європейських парламентарів
Видання вказує, що найбільше від витоку інформації постраждала Європейська народна партія Фото: reuters

Конфіденційна інформація 1200 співробітників і членів Європейського парламенту раптово потрапила у відкритий доступ. Ще 15 тис. облікових записів інших співробітників у справах ЄС постраждали від витоку даних.
"Масштабний витік даних" містить втрату контролю над конфіденційною інформацією та зашифрованих паролів, пише Politico з посиланням на віцепрезидента Європарламенту Марселя Колая.

Видання вказує, що найбільше від витоку інформації постраждала Європейська народна партія.

Речник партії підтвердив інформацію про витік даних, зокрема адрес електронної пошти та паролів. Водночас він зазначив, що база даних застаріла. Вона містила інформацію, яку люди використовували у 2018 році на старому сайті. У 2019 році партія запустила новий сайт.

"Зараз їм нічого не загрожує, тому що в парламенті система вимагає повністю змінювати свій пароль кожні три місяці", - сказав речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз пообіцяв Україні підтримку у виході з кризи

Витік виявили в індійській компанії Shadowmap. Вона спеціалізується у сфері кібербезпеки. Засновник Яш Кадакія виявив файли з конфіденційною інформацією через інтернет-портал, що є частиною домену сайту Європарламенту і використовується його посадовими особами. Файли містили інформацію про тисячі людей та їхні зв'язки з політичними партіями та установами, зокрема з Європолом, агентством ЄС з безпеки зовнішніх кордонів Frontex.

Слідчі ДБР розпочали розслідування витоку персональних даних мільйонів українців, до якого можуть бути причетні посадовці МВС і міграційної служби. Досудове розслідування розпочали за фактами перевищення влади або службових повноважень працівниками правоохоронних органів, що спричинило тяжкі наслідки. Також йдеться про несанкціонований збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації, що заподіяло істотну шкоду, вчинену за попередньою змовою групою осіб. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Зараз ви читаєте новину «Стався величезний витік конфіденційних даних європейських парламентарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути