пʼятниця, 15 травня 2020 09:36

Євросоюз пообіцяв Україні підтримку у виході з кризи

Євросоюз пообіцяв Україні підтримку у виході з кризи
Україна й ЄС мають разом виходити з кризи. Фото: Reuters

Україна повинна разом із країнами Євросоюзу виходити з кризи, спричиненої пандемією коронавірусу.

"В умовах кризи ми в ЄС за дуже короткий проміжок часу зрозуміли, що є речі, які ми можемо вирішити тільки разом. Я думаю, що таке визнання великою мірою стосується також партнерів. Саме тому ми дали новий старт співпраці, щоб разом відповісти на цей виклик в Україні та Європі, з'єднати все це разом. Переконаний, що це правильний підхід і ми будемо бачити все більше його проявів у міру просування вперед. Ми опинилися в кризі разом, і ми спробуємо знайти з неї вихід також разом", - заявив генеральний директор Єврокомісії з питань політики сусідства і переговорів по розширенню Крістіан Даніельссон на телеконференції "Україна у Східному партнерстві: амбіції після 2020 року", повідомляє Укрінформ.

Даніельссон нагадав про фінансову допомогу Україні під час кризи. 119 млн євро перенаправили з програм співпраці для адресних заходів протидії епідемії Covid-19. Ця допомога включає засоби захисту, тест-системи, лабораторне обладнання та передбачає істотну підтримку реальної економіки, малих і середніх підприємств.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС похвалив Україну після ухвалення "антиколомойського" закону. Кажуть про фінансову допомогу

Європарламент розглядає виділення 1,2 млрд допомоги на підтримку макрофінансової стабільності України.

"Усе це разом чітко демонструє солідарність - як і здатність працювати разом. Ми повинні подивитися, як це послання буде сприйнято в Україні, а також у Європі. Ми хочемо продовжувати працювати разом, і я думаю, в подальшому буде більше такого співробітництва, зокрема в залученні України до політики ЄС", - повідомив Даніельссон.

Прем'єр Денис Шмигаль та виконувачка обов'язків керівника Міненерго Ольга Буславець спілкувалися з представниками компаній галузі відновлювальної енергетики. Очільник уряду наголосив, що обсяги чистої енергії в Україні слід збільшувати, причому в ринкових умовах.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз пообіцяв Україні підтримку у виході з кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути