вівторок, 26 травня 2020 15:42

Стала відома дата параду Перемоги в Москві

Стала відома дата параду Перемоги в Москві
Парад перемоги перенесли на 24 червня. Фото https://unsplash.com

Парад Перемоги перенесли на літо. Президент Росії Володимир Путін наказав міністру оборони Сергію Шойгу почати підготовку до параду Перемоги, який пройде 24 червня. Про це повідомляє INTERFAX.RU.

"Наказую почати підготовку до військового параду на честь 75-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній Війні в столиці Росії Москві та інших містах. Ми зробимо це 24 червня в день, коли 1945 року відбувся легендарний історичний парад переможців. Коли Червоною площею пройшли бійці, що билися під Москвою і захищали Ленінград, що билися під Сталінградом, які визволяли Європу, що брали штурмом Берлін", - сказав Путін

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Білорусі пройшов парад Перемоги

Мають бути підвищені вимоги безпеки при підготовці та проведенні параду. Путін запропонував провести марш "Безсмертного полку" 26 липня. Раніше традиційно проходить 9 травня, парад Перемоги був перенесений на більш пізній термін через ситуацію з коронавірусом.

В білоруському Мінську, незважаючи на пандемію коронавірусу, 9 травня пройшов парад до 75-річчя Перемоги над нацизмом. Як зазначається, Білорусь стала єдиною країною на континенті, яка не скасувала масові заходи з нагоди ювілейної дати закінчення Другої світової війни в Європі.

Зараз ви читаєте новину «Стала відома дата параду Перемоги в Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути