субота, 23 жовтня 2021 04:15

США вдарили по Сирії: загинув один із ватажків "Аль-Каїди" 

США вдарили по Сирії: загинув один із ватажків "Аль-Каїди" 
США знищили одного з ватажків "Аль-Каїди". Фото: rbc.ru

На північному заході Сирії у п'ятницю, 22 жовтня, внаслідок авіаудару США загинув один із високопоставлених ватажків терористичної організації "Аль-Каїда" Абдул Хамід аль-Матар.

"У нас немає даних про жертви серед цивільного населення внаслідок удару, завданого з використанням літака MQ-9", - заявив речник Центрального Командування Збройних сил США Джон Рігсбі.

Усунення терориста "підірве можливості терористичної організації щодо подальшого планування та здійснення глобальних атак, що загрожують громадянам США, нашим партнерам і ні в чому не винним громадянам", сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США не поспішатимуть з визнанням афганського руху "Талібан"

У вересні американські військові завдали авіаудар на території північного заходу Сирії, ліквідувавши одного з високопоставлених лідерів терористичної організації "Аль-Каїда".

"Аль-Каїда" почала відновлювати свої позиції в Афганістані після того, як США вивели свої війська з захопленої "Талібаном" країни.

29 серпня США замість терористів "Ісламської держави" обстріляли мирних мешканців у Кабулі. Тоді загинули 10 людей: гуманітарний працівник та дев'ять членів його родини, включно із сімома дітьми. Найменшому із загиблих було два роки.

Зараз ви читаєте новину «США вдарили по Сирії: загинув один із ватажків "Аль-Каїди" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути