середа, 08 вересня 2021 03:12

США не поспішатимуть з визнанням афганського руху "Талібан"

США не поспішатимуть з визнанням афганського руху "Талібан"
У Байдена поки не поспішатимуть з визнанням руху "Талібан". Фото: Reuters

Визнання Сполученими Штатами Америки уряду радикального руху "Талібан" в Афганістані залежить від декількох умов - безпечна евакуація іноземних громадян, доставка гуманітарної допомоги в країну й дотримання прав людини щодо ставлення до жінок.

Президент США Джо Байден сказав, що до визнання Штатами уряду "Талібану" належить пройти "довгий шлях". Адміністрація глави держави не поспішатиме з визнанням нової влади Афганістану, в ході брифінгу заявила прессекретарка Білого дому Джен Псакі.

"Так, президент сказав, що у визнанні немає ніякого поспіху. Все дійсно залежатиме від того, які кроки зробить "Талібан". Весь світ, включно зі Штатами, спостерігатиме, чи дозволять вони американським громадянам і громадянам інших держав покинути країну, чи дозволять вони доставити гуманітарну допомогу, як вони звертатимуться до жінок і дівчаток по всій країні", – сказала Псакі.

В неї немає даних про конкретні терміни визнання влади "Талібану" в Афганістані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британські військові переодягнулися в паранджу, щоб урятуватися від "Талібану"

В Афганістані студенти почали повертатися до занять у навчальні заклади після захоплення влади бойовиками "Талібану". Проте терористи вже запровадили нові правила для навчання.

Відтепер клас ділять на дві частини за допомогою штор і перегородок. Одна половина призначена для хлопців, інша – для дівчат. Для жінок проводять окремі заняття, відокремлюють у класі, або пускають тільки в окремі частини кампусів.

Зараз ви читаєте новину «США не поспішатимуть з визнанням афганського руху "Талібан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути