неділя, 11 квітня 2021 23:52

США попередили про наслідки для РФ у разі агресивних дій щодо України

США попередили про наслідки для РФ у разі агресивних дій щодо України
Блінкен додав, що біля кордонів України зараз спостерігається максимальна концентрація російських військ з 2014 року. Фото: flickr.com

США попередили про наслідки, якщо Росія "діятиме необдумано або агресивно" щодо України на тлі занепокоєння накопиченням московських військ біля кордонів України.

Про це державний секретар США Ентоні Блінкен заявив 11 квітня в інтерв'ю каналу NBC. За його словами, на Москву чекають наслідки в разі агресивних дій щодо України.

"Президент Байден чітко висловився з цього приводу: якщо Росія діятиме необачно або агресивно, будуть наслідки", - сказав Блінкен.

Він додав, що біля кордонів України зараз спостерігається максимальна концентрація російських військ із 2014 року. Блінкен підкреслив, що серйозно стурбований діями Росії.

Головні союзники з НАТО, які допомагають Україні в протистоянні російській агресії, провели онлайн-зустріч щодо ситуації на Донбасі. Країни Альянсу зійшлися на тому, що РФ "підриває деескалацію напруженості, досягнуту в рамках угоди за посередництва ОБСЄ від 27 липня минулого року".

Зараз ви читаєте новину «США попередили про наслідки для РФ у разі агресивних дій щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути