неділя, 26 травня 2024 10:10

США не можуть покинути Україну - Байден

США не можуть покинути Україну - Байден
Президент США Джо Байден розповів про підтримку України. Фото: ukrinform.ua

Сполучені Штати Америки й надалі твердо підтримуватимуть українців у боротьбі за свободу.

А російський диктатор Володимир Путін є "жорстоким тираном". Про це під час виступу перед випускниками Військової академії США у Вест-Пойнті, що у штаті Нью-Йорк, заявив президент Джо Байден, повідомляє "Голос Америки".

Байден також відзначив критичну роль військових США у підтримці України та інших партнерів у світі. Однак, він наголосив, що американські військові не воюватимуть в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байдена не буде на саміті миру в Швейцарії - Bloomberg

"Немає американських солдатів, які би воювали в Україні. І я налаштований це так і залишити. Але ми міцно стоїмо з Україною і будемо стояти поруч з ними, коли вони протистоять людині, яку я добре знаю багато років, жорстокому тирану. Ми не можемо покинути Україну і ми її не покинемо", - сказав Байден.

Американський президент додав, що військова підтримка не вичерпується лише наданням зброї. Військові США також проводять вишкіл українських колег – навчають їх використовувати передові системи озброєння, у тому числі HIMARS, Patriot та танки Abrams. Вони також діляться уроками тактичної бойової допомоги пораненим з українськими медиками та хірургами.

Сполучені Штати Америки не підтримують і не заохочують використання наданих ЗСУ західних озброєнь для ударів за межами української території.

Однак, Україна сама ухвалює рішення про те, як ефективно розпоряджатися цією зброєю. Про це на слуханнях у комітеті з закордонних справ Палати представників Конгресу заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Зараз ви читаєте новину «США не можуть покинути Україну - Байден». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути