четвер, 31 серпня 2017 15:39

США і ЄС підтримали план Маршалла для України

США і ЄС підтримали план Маршалла для України
Європа дасть Україні грошей для економіки. Фото twitter.com

Запропонований Литвою проект проведення нового "плану Маршалла" для України знаходить політичну і фінансову підтримку в Європейському Союзі США.

Про це заявив спікер Сейму Литви Вікторас Пранцкетіс під час зустрічі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом у Києві, повідомляє прес-центр урядового порталу.

Гройссман наголосив, що ініціатива Литви щодо "плану Маршалла" дозволить прискорити модернізацію країни.

Пранцкетіс же зазначив, що Литва залишається адвокатом України в Євросоюзі і НАТО в контексті протидії військової агресії Росії.

"Але сьогодні на порядку денному ще й економічний успіх України. Саме тому і народилася ідея плану Маршалла, яку ми озвучили і позначили в Європі і США", - наголосив він, додавши, що ідея знаходить підтримку як на політичному рівні, так і на рівні фінансування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну можуть видіти 5 млрд щорічно для розвитку.

Про домовленості з ЄС про розробку нового довгострокового плану підтримки України заявив президент України Петро Порошенко.

"План Маршалла" - програма допомоги Європі після Другої світової війни. Його висунув 1947 року американський державний секретар Джордж Маршалл. Набув чинності в квітні 1948 року. У плані брали участь 17 європейських країн, враховуючи Західну Німеччину.
29 лютого 2016-го співголова українсько-німецької міжпарламентської комісії Карл-Георг Вельман заявив про підготовку масштабного плану допомоги Україні як доповнення до угоди про асоціацію України з ЄС.

Зараз ви читаєте новину «США і ЄС підтримали план Маршалла для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути