Ексклюзиви
субота, 09 грудня 2023 07:46

США хочуть відновити військові переговори з Китаєм

США хочуть відновити військові переговори з Китаєм
Президент США Джо Байден та лідер КНР Сі Цзіньпін домовились про відновлення військових переговорів. Фото: slovoidilo.ua

Сполучені Штати Америки хочуть відновити військові переговори з Китаєм. Це дозволить зменшити напруженість між країнами.

Про відновлення переговорів під час зустрічі у листопаді домовились президент США Джо Байден та лідер КНР Сі Цзіньпін, повідомляє Reuters.

За словами координатора Ради національної безпеки Джона Кірбі, США активно працюють над відновленням військових переговорів з Пекіном, щоб "зменшити прорахунки та непорозуміння".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кірбі пояснив, що означатиме для США перемога Путіна в Україні

Він наголосив, що до цього часу переговори не розпочалися через те, що Китай ще не призначив нового міністра оборони, замінивши колишнього генерала Лі Шанфу, якого звільнили в жовтні.

"Наскільки я розумію частково це може бути пов'язане з тим, що вони не мають міністра оборони. Ми, звичайно, закликаємо їх призначити когось найближчим часом, і ми дуже хочемо, щоб ці комунікації були запущені", - зазначив Кірбі.

Збройні сили США для стримування Китаю планують розгорнути наземні ракети середньої дальності в Індо-Тихоокеанському регіоні в 2024 році.

Розгортання арсеналу відбудеться вперше після закінчення Холодної війни, сказав речник Тихоокеанської армії США Роб Філліпс.

Зараз ви читаєте новину «США хочуть відновити військові переговори з Китаєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути