середа, 12 січня 2022 15:50

США готують санкції проти Путіна - The Washington Post

США готують санкції проти Путіна - The Washington Post
Законопроєкт передбачає широкі санкції проти високопоставлених російських військових та урядовців. Фото: Reuters

Сенатори-демократи США оприлюднять у середу новий пакет санкцій, який містить обмеження особисто проти президента РФ Володимира Путіна.

Їх запровадять у разі повторного вторгнення Росії в Україну, пише The Washington Post. Таке рішення підтримує Білий дім.

"Голосування за законопроєктом, підготовленим сенатором-республіканцем Тедом Крузом, відбувається в рамках угоди, укладеної минулого місяця. Російський газопровід "Північний потік-2", за словами критиків, може значно розширити вплив Путіна на Західну Європу, зробивши регіон залежнішим від російських енергетичних ресурсів", - ідеться в повідомленні.

Законопроєкт передбачає широкі санкції проти російських високопосадовців - військових і урядовців, безпосередньо Путіна й інших лідерів, а також головні банківські установи, якщо Москва вступить у воєнні дії проти України. Він також орієнтований на компанії в РФ, які пропонують безпечні системи обміну повідомленнями. Наприклад, SWIFT (всесвітня платіжна система. - Gazeta.ua), яку банки використовують для обміну основною інформацією з іншими фінустановами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ перекидає до українського кордону військову техніку з Далекого Сходу - СІТ

Документ також містить положення, що допоможуть зміцнити безпеку України. Автори законопроєкту закликають розглянути всі доступні й відповідні заходи, щоб гарантувати, що "Північний потік-2" не запустять. Газопровід називають інструментом зловмисного впливу Росії.

Представник ради національної безпеки США повідомив, що Білий дім підтримує законопроєкт, який "спричинить серйозні витрати для російської економіки", якщо Путін вторгнеться в Україну. Водночас найвищі посадовці адміністрації президента США Джо Байдена намагаються мінімізувати ризик для "Північного потоку-2", щоб не сваритися із європейськими союзниками, насамперед із Німеччиною.

У Вашингтоні чекають на пояснення від Росії щодо нових військових навчань біля кордонів України.

Заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд стверджує, що РФ приготувала плани саботажу та внутрішньої дестабілізації для України.

Зараз ви читаєте новину «США готують санкції проти Путіна - The Washington Post». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути