Ексклюзиви
пʼятниця, 15 квітня 2022 06:47

Спецтема: Війна Росії проти України

США доведеться витратити $9,5 млн на утримання яхти російського олігарха

США доведеться витратити $9,5 млн на утримання яхти російського олігарха
Минулого тижня Іспанія за вказівкою США конфіскувала суперяхту Tango російського олігарха. Фото: pixabay.com

Утримання арештованої яхти російського мільярдера Віктора Вексельберга обійдеться Сполученим Штатам Америки у понад $9,5 млн.

Про це заявив федеральний прокурор Нью-Йорка Ендрю Адамс, повідомляє Bloomberg.

"Коли урядові чиновники США беруть на контроль активи, що належать підсанкційним особам із Росії чи інших країн, вони також беруть на себе відповідальність за збереження активів у належному стані. Якщо ми арештовуємо судно, в міністерстві юстиції є люди, чия робота полягає в тому, щоб працювати зі страховими компаніями, з компаніями з управління яхтами чи компаніями з управління морським транспортом, аби переконатися, що ми виконуємо вимоги", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільша у світі: конфіскували яхту ще одного олігарха з оточення Путіна

Минулого тижня Іспанія за вказівкою США конфіскувала суперяхту Tango російського олігарха Вексельберга. Це ознаменувало гучну перемогу для підрозділу міністерства юстиції KleptoCapture - групи, створеної для виявлення активів російських олігархів, наближених до президента РФ.

"Тепер настає буденна й дещо незручна частина конфіскації судна російського мільярдера: оплата за обслуговування яхти. Річна експлуатаційна вартість 78-метрової суперяхти зазвичай становить майже 10% вартості човна, тобто у випадку з Tango це $9,5 млн", - йдеться у повідомленні.

США також повинні знайти новий досвідчений персонал для керування яхтою.

Майно російських олігархів, арештоване через санкції у зв'язку із розв'язанням Росією війни в Україні, навряд чи повернеться до попередніх власників. Йдеться, зокрема, про вилучені в росіян із путінського оточення яхти.

Понад 10 суперяхт загальною вартістю майже $2,3 млрд конфіскували або арештували в європейських портах за останні шість тижнів у межах масштабних санкцій, запроваджених проти російських олігархів після вторгнення РФ в Україну.

У порту Пальма-де-Майорки заарештували яхту Tango російського олігарха, голови ради директорів групи компаній "Ренова" Вексельберга, якого вважають одним із найбагатших людей Росії. Її вартість - €150 млн. Іспанська поліція спільно з Федеральним бюро розслідувань США обшукали й вилучили яхту.

Зараз ви читаєте новину «США доведеться витратити $9,5 млн на утримання яхти російського олігарха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути