середа, 16 березня 2022 21:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські олігархи доплавалися: які яхти "гаманців Путіна" вже забрали через санкції
5

Яхта Сергія Чемезова Valerie
Фото: Getty Images
Яхта російського олігарха Андрея Мельниченка вартістю €530 млн
Яхта LADY M російського олігарха Олексія Мордашова
Яхта Tango російського олігарха, голови ради директорів групи компаній "Ренова" Віктора Вексельберга
 Яхта, яку пов'язують з керівником "Роснефти" Ігорем Сєчиним

15 березня іспанська влада затримала яхту "Lady Anastasia", що належить російському олігарху Олександру Міхєєву. Він перебуває під санкціями Євросоюзу через повномасштабну війну, яку розв'язала Росія проти України.

Які ще яхти втратили російські олігархи - у матеріалі Gazeta.ua.

Іспанська влада виконує рішення ЄС про блокування активів, що належать російським олігархам, які мають зв'язок із президентом Володимиром Путіним, у відповідь на вторгнення Росії в Україну.

48-метрова яхта Міхєєва не може залишити пристань на Майорці. Російський олігарх очолює групу з експорту зброї "Рособоронекспорт", перебуває у списку санкцій ЄС.

У Барселоні тимчасово заарештувала яхту вартістю $140 млн. Це судно належить Сергію Чемезову, колишньому офіцеру КДБ, який очолює держконгломерат "Ростех", повідомляють іспанські джерела.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовополонених можна залучати до праці, але є кілька умов - експерт

В Італії заарештували яхту російського олігарха Андрія Мельниченка вартістю €530 млн. Це найбільша у світі вітрильна яхта. Мельниченко потрапив під санкції Євросоюзу 9 березня як особа, наближена до Кремля. Він був присутній на зустрічі з Путіним 24 лютого, на якій той пояснював своє рішення напасти на Україну.

Уряд Італії заарештував судно російського олігарха, наближеного до президента РФ, власника "Волга Груп" Геннадія Тимченка. Елітна 50-метрова яхта Lena коштує $50 млн.

У порту Пальма-де-Майорки заарештували яхту Tango російського олігарха, голови ради директорів групи компаній "Ренова" Віктора Вексельберга, який вважається одним із найбагатших людей Росії. Її вартість - €150 млн.

На початку березня французька влада конфіскувала яхту, яку пов'язують з керівником "Роснефти" Ігорем Сєчиним – близьким союзником президента Росії Путіна. "Amore Vero" - яхта довжиною 85,6 м. Вартість складає близько $120 млн. Це одна з найбільших яхт у світі.

Під санкції ЄС потрапила найбільша у світі яхта "Dilbar", яка належить російському мільярдерові Алішеру Усманову. Він є наближеним до оточення Володимира Путіна. Судно конфіскувала німецька влада у місті Гамбург. Вартість 156-метрової яхти становить від $55 до $65 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення Гаазького трибуналу може стати причиною виключення Росії з ООН - Клімкін

Яхту власника російської компанії "Сєвєрсталь" Олексія Мордашова "Lady M" заарештували у місті Імперія біля Сан-Ремо. Ще одна розкішна яхта особистого друга Путіна та власника Volga Group Геннадія Тимченка "Lena" стояла у самому місті Сан-Ремо. Вартість двох яхт оцінюється у €140 млн.

Американські посадовці також з'ясовують, кому належить яхта "Scheherazade" вартістю €700 млн. Є інформація, що її використовує особисто Путін. Судно знаходиться в сухому доці в прибережному італійському містечку Маріна ді Каррара у Тоскані.

Уряд Великої Британії наклав санкції на власника "Челсі" російського бізнесмена Романа Абрамовича через початок війни Росії проти України. Тепер команда Абрамовича не може отримувати гроші від спонсорських контрантів, продажу квитків, атрибутики, купувати нових гравців. Рахунки клубу заморожені.

Англійська прем'єр-ліга (АПЛ) усунула Абрамовича від управління "Челсі". Російський олігарх поки не зможе керувати своїм клубом.

Зараз ви читаєте новину «Російські олігархи доплавалися: які яхти "гаманців Путіна" вже забрали через санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути