пʼятниця, 15 квітня 2022 06:17

Спецтема: Війна Росії проти України

США не планують повертати оточенню Путіна заарештовані активи

США не планують повертати оточенню Путіна заарештовані активи
США готують нові заходи щодо боротьби з ухиленням РФ від санкцій. Фото: pixabay.com

Майно російських олігархів, арештоване через санкції у зв'язку із розв'язанням Росією війни в Україні, навряд чи повернеться до попередніх власників.

Йдеться, зокрема, про вилучені в росіян із путінського оточення яхти, заявив радник президента Сполучених Штатів Америки з національної безпеки Джейк Салліван на засіданні Економічного клубу Вашингтона, передає Reuters.

"Наша мета не в тому, щоб повертати їх. Наша мета використовувати їх краще, ніж у такий спосіб", - наголосив Салліван, відповідаючи на запитання, чи збираються США повертати вилучені у бізнесменів РФ судна після закінчення війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США оголосять про додаткове постачання зброї Україні на $750 млн

Водночас остаточно не вирішено питання про можливість використання вилученого майна для репарацій на користь України. За словами Саллівана, США готують нові заходи для боротьби з ухиленням РФ від санкцій.

"Протягом найближчих днів наша увага буде зосереджена на обході санкцій. Думаю, протягом наступного тижня-двох ми отримаємо деякі повідомлення, які визначать цілі, що намагаються сприяти цьому ухиленню як усередині Росії, так і за її межами", - сказав він.

Понад 10 суперяхт загальною вартістю близько $2,3 млрд було конфісковано або арештовано в європейських портах за останні шість тижнів у межах масштабних санкцій, запроваджених проти російських олігархів після вторгнення РФ в Україну.

Велика Британія застосувала санкції проти двох близьких бізнес-партнерів російського олігарха Романа Абрамовича. Їхні активи були заморожені в Лондоні.

Зараз ви читаєте новину «США не планують повертати оточенню Путіна заарештовані активи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути