Ексклюзиви
середа, 30 червня 2021 10:07

Спека б'є рекорди три дні поспіль. Гинуть десятки людей

Спека б'є рекорди три дні поспіль. Гинуть десятки людей
Житель проходить через станцію охолодження на вулиці в Ванкувері, Британська Колумбія, у понеділок, 28 червня 2021 року / Getty Images

У Британській Колумбії, найзахіднішій провінції Канади, з понеділка, 28 червня, поліція зареєструвала не менш як 70 випадків раптової смерті переважно літніх людей. У Канаді рекордна хвиля спеки.

Поліція стверджує, що більшість раптових смертей пов'язані зі спекою. У вівторок у Канаді зафіксували третій день поспіль рекордної температури - у місті Літтон зафіксували +49,5°C. Про це пише Rzeczpospolita.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Град, шквали та смерчі: погода здивує в останній день червня

Температуру понад +45°C ніколи не реєстрували в Канаді до цього тижня. Рекордна температура +45°C 1937 року. Британська Колумбія в понеділок вирішила закрити школи й університети.

"Перевіряйте сусідів, членів сім'ї, літніх людей, яких знаєте. Ця погода може бути смертельною для певних членів нашої спільноти, особливо літніх і людей із проблемами зі здоров'ям", - закликає Майк Каланж із поліцейського управління Ванкувера.

За даними поліції, від спеки у Ванкувері загинуло 69 осіб. Здебільшого це літні й люди із хронічними захворюваннями.

У сусідніх США також спостерігають хвилю спеки. У північних містах, Портленді й Сіетлі, температура досягла найвищого рівня з 1940-х. У Портленді піднялася до +46,1°C, а в Сіетлі - до +42,2°C.

Настільки високі температури не характерні для тихоокеанського північного заходу Північної Америки - жителі цих регіонів звикли до рясних дощів улітку. Джерелом нинішньої хвилі тепла є зона високого тиску над Тихим океаном.

"Це дає нам зрозуміти, що клімат змінюється. Наука давно каже про це, але тепер можемо відчути й безпосередньо, бо нам треба спати в підвалі, щоб відчути прохолоду", - каже Грег Флатов, дослідник із відділу кліматичної політики уряду Канади.

У дітей великі ризики зневоднення організму й перегріву у спеку. Тому батькам треба знати, чого не варто робити з дитиною у спекотну погоду, розповіла консультантка з грудного вигодовування Анастасія Бикова-Шелшевіцька.

Зараз ви читаєте новину «Спека б'є рекорди три дні поспіль. Гинуть десятки людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути