неділя, 20 жовтня 2024 22:16

Союзники підпишуть історичну оборонну угоду

Союзники підпишуть історичну оборонну угоду
Британські війська будуть проводити навчання в Естонії. Фото: Freepik

Велика Британія та Німеччина збираються встановити тісніші військові та безпекові зв'язки з Європейським Союзом. Цього тижня вони підпишуть історичну оборонну угоду.

Документ дасть можливість британським та німецьким силам проводити спільні військові навчання на східному кордоні НАТО з Росією. Ймовірно, це відбуватиметься в Естонії та Литві, повідомляє The Times .

Крім цього, угода дозволить Британії та Німеччині спільно закуповувати більше озброєнь. Це сприятиме тіснішій співпраці в розробці й виробництві озброєнь наступного покоління, сказано в матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну можуть запросити до НАТО в разі перемоги Гарріс на виборах - Le Monde

Під час дводенного саміту НАТО в Брюсселі міністр оборони Британії Джон Хілі припустив, що угода з Німеччиною стане найбільш значущою двосторонньою угодою Великої Британії з часів угоди колишнього прем'єр-міністра Великої Британії Девіда Кемерона з Францією у 2010 році. Тоді країни зобов'язались на тісну військову співпрацю, зокрема щодо випробувань ядерних боєголовок і спільних військових операцій.

Британські війська, що будуть дислоковані в Естонії, пройдуть нову підготовку, отримають безпілотники та модернізовані технології.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає ескалаційною логікою пропозицію лідера опозиції Фрідріха Мерца висунути російському диктатору Володимиру Путіну ультиматум з погрозою передати Україні ракети Taurus.

Зараз ви читаєте новину «Союзники підпишуть історичну оборонну угоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути