Ексклюзиви
пʼятниця, 28 липня 2023 15:10

Шойгу шукає у КНДР допомоги для війни проти України – Білий дім

Шойгу шукає у КНДР допомоги для війни проти України – Білий дім
Кремль намагається налагодити зв'язки з Пхеньяном. Фото: ЗМІ КНДР

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу поїхав у Північну Корею на тлі труднощів із придбанням озброєнь

Кремль звертається до інших країн по допомогу у веденні війни проти України, сказав координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Джон Кірбі, передає "Голос Америки".

"Це, як ми знаємо, включає деякі контакти з Північною Кореєю", – сказав він.

КНДР вже постачає піхотні ракети та снаряди.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин супроводжував Шойгу на виставці озброєнь, де були представлені балістичні ракети КНДР з ядерними боєголовками. Такі ракети були заборонені резолюціями Ради Безпеки ООН, ухваленими за підтримки Росії та Китаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР влаштувала для Китаю з РФ "ядерний" парад

Приїзд Шойгу став першим візитом російського міністра оборони до Північної Кореї після розпаду СРСР. Він передав Кіму листа від президента РФ Володимира Путіна. Зустрівся з членом Політбюро Комуністичної партії Китаю Лі Хунчжоном та отримав листа від голови КНР Сі Цзіньпіна.

Аналітики кажуть, що візит Шойгу підвищує можливість більш відкритої підтримки Північної Кореї, особливо в умовах ізоляції Росії.

"Ми пройшли довгий шлях з того часу, коли Північна Корея уникала демонструвати свій ядерний потенціал, коли туди приїжджали високопосадовці з Росії та Китаю. Особистий тур для Шойгу – і готовність Шойгу сфотографуватися з Кімом під час цього туру – є свідченням того, що Москва спокійно ставиться до ядерної модернізації Північної Кореї, що триває", – сказав Анкіт Панда з американського Фонду Карнегі за міжнародний світ

Міністерство закордонних справ Південної Кореї наголосило, що офіційна позиція Росії полягає у протидії ядерній програмі Північної Кореї. Висловило сподівання, що візит делегації Шойгу допоможе КНДР повернутися до діалогу.

Раніше США передали у комітет Ради Безпеки ООН з питань санкцій проти Північної Кореї докази постачання Пхеньяном зброї російській ПВК "Вагнер", яка використовує її у війні в Україні.

Пізніше у КНДР заявили, що США можуть зіткнутися з "неприємними наслідками", якщо продовжать "поширювати інформацію про торгівлю зброєю між Росією та Північною Кореєю".

19 липня Корейська Народно-Демократична Республіка запустила у напрямку Японського моря дві балістичні ракети малої дальності. Вони пролетіли близько 550 км і впали у воду.

Зараз ви читаєте новину «Шойгу шукає у КНДР допомоги для війни проти України – Білий дім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути