пʼятниця, 16 лютого 2018 06:30

ЗМІ назвали кількість загиблих і поранених російських найманців у Сирії

ЗМІ назвали кількість загиблих і поранених російських найманців у Сирії
Повідомляється про 300 загиблих і поранених російських найманців у Сирії. Фото: скріншот

Унаслідок удару очолюваної США коаліції 7 лютого в Сирії загинули і отримали поранення близько 300 бійців пов'язаної з Кремлем приватної військової компанії "Вагнер". Її бійці брали участь у вилазці на стороні сил президента Сирії Башара Асада.

Російський військовий лікар, на якого посилається агенція Reuters, розповів, що близько 100 осіб були вбиті. Ще один співрозмовник агентства заявив, що кількість загиблих перевищила 80 чоловік.

Загалом, п'ять джерел повідомили, що поранених найманців з Сирії розмістили у чотирьох російських госпіталях. Терміни їх надходження збігаються з датою розгрому армією США військ, що атакували штаб Сирійських демократичних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилось відео знищення російських найманців у Сирії

Військовий лікар, який працює в московському госпіталі і безпосередньо брав участь у лікуванні поранених, розповів, що на вечір 10 лютого в його лікарні перебувало понад 50 пацієнтів з Сирії, 30% з яких отримали важкі поранення.

Постраждалих доставляли принаймні трьома авіарейсами на спеціально обладнаних військових вантажних літаках, кожен з яких вміщує двох або трьох пацієнтів, які потребують інтенсивної терапії, і кілька десятків менш тяжкопоранених пацієнтів.

Військовий лікар повідомив, що пасажир одного з останніх рейсів медичного літака розповів йому, що близько 100 росіян були вбиті на кінець минулого тижня і 200 отримали поранення. Більшість жертв були бійцями приватної військової компанії. Близьке до ПВК "Вагнер" джерело підтвердило агентству, що цифри втрат росіян близькі до реальних.

Співрозмовник агентства зазначив, що в тілах у багатьох поранених є осколки, які не видно на рентгенівських знімках, що ускладнює лікування. "Прогноз для більшості поранених похмурий", — наголосив він.

Лідер російської козацької організації Євген Шабаєв розповів журналістам, що відвідував поранених у Сирії знайомих, які знаходяться в Центральній лікарні міністерства оборони РФ у Хімках, на околиці Москви. Він повідомив, що, за словами тих, що вижили, їх підрозділи налічували 550 осіб, з яких близько 200 отримали поранення або були вбиті.

Шабаєв зазначив, що в палаті, яку він відвідав, було вісім пацієнтів, а інші палати в лікарні були забиті ще більше.

Удар біля населеного пункту Хашшам в сирійській провінції Дейр-ез-Зор, в ході якого загинули найманці російської приватної військової компанії "Вагнер", був здійснений силами коаліції в рамках самооборони. Кремль відхрестився від загиблих у Сирії "вагнерівців". Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Кремль не має інформації про інших росіян у Сирії, окрім кадрових військових. Російські найманці у Сирії потрапили під авіаційний удар коаліції на чолі зі США 7 лютого.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ назвали кількість загиблих і поранених російських найманців у Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути