четвер, 15 лютого 2018 08:02

У США повідомили нові деталі ліквідації російських найманців у Сирії

У США повідомили нові деталі ліквідації російських найманців у Сирії
В Сирії були застосовані артилерійські і танкові удари. Фото: independent.co.uk

Удар біля населеного пункту Хашшам в сирійській провінції Дейр-ез-Зор, в ході якого загинули найманці російської приватної військової компанії "Вагнер", був здійснений силами коаліції в рамках самооборони.

Про це заявив генерал-лейтенант Джеффрі Харриган, глава Центрального командування Військово-повітряних сил США, цитує його сайт Пентагону.

"Увечері 7 лютого коаліція діяла в порядку самооборони. Там були присутні коаліційні радники для підтримки Демократичних сил Сирії (ДСС) в боротьбі проти ворожих сил, які здійснили скоординований напад на річку Євфрат проти встановленої позиції ДСС", - пояснив він.

Каже, були застосовані артилерійські і танкові удари. Після цього "ворожа сила" пустила в хід ракетні комплекси і міномети.

А також зазначив, що напад на ДСС зафіксували літаки сил коаліції F-22 і MQ-9.

"Ми негайно зв'язалися з російськими чиновниками по телефонній лінії деконфлікту, щоб попередити їх про напад на позицію Демократичних сил і коаліції. Після цих дзвінків представники коаліції схвалили удари для знищення ворожих сил", - запевнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбиті в Сирії російські найманці воювали на Донбасі: розповіли подробиці

Заявив, що по "ворожих силах" вдарили літаки F-15E, MQ-9, B-52, AC-130 і вертоліт AH-64, щоб зупинити їх просування і знищити кілька артилерійських гармат і танків.

"Коли ворожі сили повернули на захід і відступили, ми припинили вогонь... Я знаю, ви будете питати мене, чому я не стану спекулювати на тому, з кого складалися ці формування і під чиїм контролем вони діяли. Як я вже говорив, протягом останніх двох років ми зосереджені на єдиному ворогу - ІДІЛ", - резюмував Харриган.

Кремль відхрестився від загиблих у Сирії "вагнерівців". Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Кремль не має інформації про інших росіян у Сирії, окрім кадрових військових. Російські найманці у Сирії потрапили під авіаційний удар коаліції на чолі зі США 7 лютого.

Зараз ви читаєте новину «У США повідомили нові деталі ліквідації російських найманців у Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути