пʼятниця, 12 серпня 2022 11:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Слідом за чаєм і цигарками росіяни можуть лишитися без кави

Слідом за чаєм і цигарками росіяни можуть лишитися без кави
Один із найбільших виробників кави пішов з Росії Фото: eastnews.ua

Німецький виробник кави Tchibo продав свою дочірню компанію в Російській Федерації, тим самим припинивши бізнес у країні-агресорці.

У компанії заявили, що надавали в Росію лише кавові продукти, а після початку війни в Україні поставки кави припинилися.

"Ми приголомшені війною проти України й трагедією, яку вона викликала. Наші думки зараз разом із усіма жертвами в регіоні та мільйонами людей, яких війна змусила покинути свої домівки", – ідеться в повідомленні пресслужби компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін намагається приховати реальний стан скаліченої санкціями економіки РФ – Thе Telegraph

Tchibo припинила роботу російського підприємства з обсмажування кави, усю маркетингову діяльність і присутність в інтернеті.

Викуплене компанією "МВК" дочірнє підприємство німецької фірми до кінця року продовжить поставки кави Tchibo й Davidoff, але надалі буде змушене розробити нову марку.

Один з найбільших тютюнових виробників світу Philip Morris International планує піти з Російської Федерації до кінця 2022 року.

Тютюновий гігант, який виробляє популярні марки цигарок Parliament, L&M та Marlboro, а також бездимні системи нагрівання Iqos, вирішив згорнути весь бізнес на російському ринку. Раніше велика тютюнова компанія British American Tobacco також оголосила про зупинку своєї діяльності на території Росії.

Великі російські виробники харчових продуктів зіткнулися з катастрофічною нестачею картону для харчової упаковки. Санкції ЄС призвели до нестабільності в постачаннях. Російські виробники молочної продукції змушені шукати альтернативних постачальників упаковки, зокрема в країнах Південно-Східної Азії. Водночас у російських чайних фабрик виникли проблеми з чайними пакетиками. Папір для них теж потрапив під санкції.

Швейцарська компанія з виробництва товарів особистої гігієни та здоров'я Essity, що володіє торговими марками Zewa, Libresse і Libero, пішла з російського ринку. Компанія закрила в Росії три фабрики, де виготовляла продукцію.

М'ясопереробники в Росії попереджають про можливий дефіцит ковбас і сосисок.

Зараз ви читаєте новину «Слідом за чаєм і цигарками росіяни можуть лишитися без кави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути