пʼятниця, 22 липня 2022 14:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Без цигарок і Iqos: війна в Україні спричинила черговий дефіцит у РФ

Без цигарок і Iqos: війна в Україні спричинила черговий дефіцит у РФ
Росіяни залишаться без популярных марок сигарет. Фото: eastnews.ua

Один з найбільших тютюнових виробників світу Philip Morris International планує піти з Російської Федерації до кінця 2022 року.

Тютюновий гігант Philip Morris, який виробляє популярні марки цигарок Parliament, L&M та Marlboro, а також бездимні системи нагрівання Iqos, вирішив вийти з російського ринку, пише Bloomberg.

"Згорнути бізнес – досить складний процес. Завершити його компанія зможе до кінця року. Російський ринок для Philip Morris сьомий за величиною, а частка продукції тютюнової компанії на російському ринку становить 27%", – заявив генеральний директор компанії Яцек Ольчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усі кінотеатри в Росії можуть закрити на 5-10 років

PMI – один із найбільших гравців на світовому тютюновому ринку. Водночас Marlboro – найпопулярніша марка сигарет у світі.

У березні Philip Morris International заявила, що призупинить інвестиції в РФ і скоротить виробництво в країні через війну в Україні.

П'ять фабрик Philip Morris International забезпечують поставки тютюнових виробів в Україну через тимчасову зупинку виробництва компанії поблизу Харкова.

Раніше велика тютюнова компанія British American Tobacco також оголосила про зупинку своєї діяльності на території Росії.

Великі російські виробники харчових продуктів зіткнулися з катастрофічною нестачею картону для харчової упаковки. Санкції ЄС призвели до нестабільності у постачаннях. Російські виробники молочної продукції змушені шукати альтернативних постачальників упаковки, зокрема у країнах Південно-Східної Азії. Водночас у російських чайних фабрик виникли проблеми з чайними пакетиками. Папір для них теж потрапив під санкції.

М'ясопереробники в Росії попереджають про можливий дефіцит ковбас і сосисок.

Швейцарська компанія з виробництва товарів особистої гігієни та здоров'я Essity, що володіє торговими марками Zewa, Libresse і Libero, пішла з російського ринку. Компанія закрила в Росії три фабрики, де виготовляла продукцію.

Зараз ви читаєте новину «Без цигарок і Iqos: війна в Україні спричинила черговий дефіцит у РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути