субота, 04 вересня 2021 13:57

Серед евакуйованих афганців виявилися терористи і потенційні злочинці

Серед евакуйованих афганців виявилися терористи і потенційні злочинці
З Афганістану до Німеччини прибули ймовірні злочинці. Фото: Bundeswehr

Німеччина евакуювала з Афганістану співробітників організацій ЄС та НАТО, журналістів, правозахисників та інших осіб, які потребують захисту.

Однак серед прибулих виявилися й люди, які "становлять потенційну загрозу безпеці". Про це повідомили у міністерстві внутрішніх справ Німеччини.

Глава німецького МВС Горст Зеегофер заявив, що зараз відомо про 20 ймовірних правопорушників, які "через те, що їх не перевіряли в Кабулі, опинилися в Німеччині".

Серед евакуюваних в Німеччину є люди, яких засудили за насильство чи викрили в підробці документів.

Зеегофер додав, що потенційні злочинці змогли скористатися хаосом в аеропорту Кабула.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таліби захопили останню непідконтрольну провінцію

"Деякі з них повністю підробили документи від а до я. І ні в кого вже не було повного контролю над ситуацією", - підкреслив політик.

Чотирьох евакуйованих з Кабула раніше депортували з ФРН. Імена кількох прибулих афганців фігурували в списках німецького центру боротьби з тероризмом.

Загалом після виведення військ НАТО з Афганістану до Німеччини евакуювали 4587 осіб, зокрема 3849 афганців і 403 громадянина ФРН. Серед тих, хто потребував захисту, були і громадяни інших держав.

Про підозри щодо евакуйованих з Кабула повідомляють і в США. За даними NBC, щодо приблизно 10 тисяч з 30 тисяч евакуйованих до США афганців потрібна додаткова перевірка. Вашингтон підозрює близько 100 осіб у можливих зв'язках з "Талібаном" або терористичними угрупованнями.

31 серпня міністерство оборони США оголосило про завершення операції з евакуації з Афганістану громадян США, афганців і виведення військових із країни. Загалом із 15 серпня, після того, як угрупування "Талібан" захопило владу в Афганістані, авіатранспортом із країни вивезли понад 120 тис. людей.

Після президент США Джо Байден оголосив про закінчення війни в Афганістані. Один день американських військ в Афганістані обходився платникам податків у $300 млн. Настав час скласти зброю, зазначив президент.

Зараз ви читаєте новину «Серед евакуйованих афганців виявилися терористи і потенційні злочинці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути