середа, 19 липня 2017 15:56

"Найстрахітливіше місце, де я був" - журналіст про інтерв'ю з Кадировим

Столиця республіки Чечня - найстрахітливіше місце, де я був. Так після інтерв'ю з Рамзаном Кадировим у Грозному сказав журналіст американського телеканала НВО Девід Скотт. Про це повідомляє НВО.

Зустріч із Кадировим він назвав "одночасно жахаючою та приголомшливою". Скотт зізнався, що у товаристві Кадирова було дуже непросто і під час інтерв'ю він дуже нервував. Оскільки влада Чечні дуже серйозно ставиться до того, що пишуть про регіон, а сам Кадиров "уміє розправлятися зі своїми критиками" у Росії і за кордоном.

"Це - поліцейська держава. Стати жертвою вуличного злочинця ти не боїшся, проте повітря там буквально наелектризоване. До того ж завжди є ймовірність теракту. Але головний страх - розсердити господаря цієї землі", - сказав журналіст.

 

Зазначив, що образ Кадирова, з якого глузують на Заході, не відповідає дійсності. А сам голова Чечні не видається маріонетковим блазнем Кремля.

"Поспілкувавшись із ним в його лігві, я побачив, що ця людина абсолютно точно знає, що робить, чого хоче. Він готовий платити данину дияволу, якщо це необхідно. Він майже заново вибудував Грозний, який 15 років тому лежав у руїнах, і зміг прогнати з нього повстанців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадиров думає, що Росія "весь світ поставить раком"

Журналіст також наголосив, що жителі Чечні живуть під владою диктатора, тому що бояться повернення війни.

"За безпеку чеченці дорого платять. Це суспільство бійців, яке тримається винятково на силі диктатора, в такому суспільстві немає місця інакомисленню. Не важливо, йдеться про політичних опонентів, дисидентів, журналістів або гомосексуалів - нікому з них немає місця в республіці Рамзана Кадирова", - підсумував Скотт.

"Глава чечні Рамзан Кадиров є особистим бандитом російського президента Володимира Путіна. Якщо один упаде, потягне за собою іншого", - каже Адам Осмаєв.

Зараз ви читаєте новину «"Найстрахітливіше місце, де я був" - журналіст про інтерв'ю з Кадировим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути