субота, 15 липня 2017 11:16

Кадиров думає, що Росія "весь світ поставить раком"

Кадиров думає, що Росія "весь світ поставить раком"
Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що в Чечні немає геїв. Фото: AP/TASS/MUSA SADULAYEV

Глава Чечні Рамзан Кадиров дав перше за багато років інтерв'ю представнику західних ЗМІ - американському телеканалу HBO.

На питання про становище з правами ЛГБТ в Чечні і повідомлення, що з'являються у пресі, про тортури і страти геїв, Кадиров заявив, що "це все дурниця" і в республіці взагалі немає геїв, повідомляє ВВС.

"А якщо є, заберіть їх в Канаду, хвала Аллаху, подалі від нас... щоб очистити кров", - додав він.

Кадиров назвав гомосексуалів шайтанами і заявив: "Вони нелюди. І нехай будуть прокляті за те, що вони на нас наговорюють".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії "жахлива атмосфера" – австрійська письменниця

На питання, чи вважає Кадиров США ворогом своєї країни, той відповів, що Америка веде антиросійську політику проти керівництва країни, але не є достатньо сильною, щоб називатися ворогом Росії.

"У нас сильна ядерна держава. Навіть якщо наш уряд буде повністю знищений, туди полетять наші ракети. Ми весь світ поставимо раком", - заявив глава Чеченської Республіки.

На початку квітня "Нова газета" опублікувала розслідування про масові затримання і катування жителів Чечні. У ньому йшлося, що в республіці за останні тижні затримано більше сотні чоловіків, яких запідозрили в гомосексуальних зв'язках. Пізніше видання опублікувало імена 27 осіб, яких, за даними журналістів газети, після затримання розстріляли в ніч на 26 січня.

Тему прав ЛГБТ в Чечні обговорювала з Володимиром Путіним канцлер Німеччини Ангела Меркель. А заступник глави британського МЗС Алан Дункан присвятив цій проблемі спеціальну доповідь у парламенті, назвавши переслідування геїв у Чечні "абсолютним варварством".

Зараз ви читаєте новину «Кадиров думає, що Росія "весь світ поставить раком"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути