неділя, 09 липня 2017 12:54

Розповіли деталі масової страти у Чечні

Розповіли деталі масової страти у Чечні
"Новая газета" опублікувала список можливих жертв позасудової масової "страти" в Чечні, яка сталася 26 січня 2017 року. У списку опинилося 27 осіб Фото: twitter.com

"Новая газета" опублікувала список можливих жертв позасудової масової "страти" в Чечні, яка сталася 26 січня 2017 року.

У списку опинилося 27 осіб. Інформація про них до редакції надійшла від неназваних джерел в слідчому комітеті Чечні і адміністрації республіки.

Убиті були затримані протягом січня в рамках спецоперації, яка почалася після вбивства поліцейського в грудні 2016 року.

Про це у своєму розслідуванні пише "Новая газета".

У січні, про масові затримання звітував голова Чечні Рамзан Кадиров. Він заявив, що це банда, яка пов'язана з терористами "Ісламської держави".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін і Кадиров пов'язані кров'ю, тому на дно підуть разом - Осмаєв

"Ми не можемо стверджувати, що в ніч з 25 на 26 січня в Чечні сталася безпрецедентна за своїми масштабами навіть для Чечні позасудова страта", - йдеться в матеріалі.

Після вбивства, тіла затриманих розвезли по різних кладовищах, в тому числі християнських. Рішення про вбивство було централізованим, але "спонтанним". У розпорядженні газети опинилися фототаблиця зі знімками затриманих, де вказано, проти кого з них були порушені кримінальні справи.

Нагадаємо, в грудні минулого року силовики в Грозному провели спецоперацію. За два дні правоохоронними органами була розгромлена місцевий осередок забороненої в РФ терористичного "Ісламської держави". В результаті 7 бойовиків були вбиті, ще четверо, в тому числі 18-річна дівчина, поранені і затримані.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли деталі масової страти у Чечні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути