вівторок, 13 червня 2017 15:08

У Росії "жахлива атмосфера" – австрійська письменниця

У Росії "жахлива атмосфера" – австрійська письменниця
Австрійська письменниця Сюзанна Шолль шокована рівнем пропаганди в Росії. Фото: УП

Австрійська журналістка й письменниця Сюзанна Шолль порівняла рівень впливу пропаганди на росіян з Італією часів Берлусконі.

Своїми міркуваннями поділилася в інтерв'ю "Українській правді".

"Зараз там (у Росії. – Gazeta.ua) жахлива атмосфера. Люди знов бояться, стали песимістичні. Я відчула це, коли до влади прийшов Путін", – розповіла Шоль.

Раніше люди до всього ставились критично – до телебачення, до політики, зазначила вона. Думали своєю головою. Нині ж кажуть те, що чують у телевізорі.

"Я довго жила в Італії й бачила, як Сильвіо Берлусконі, прийшовши до влади, почав своїм телебаченням тиснути на суспільство. Це дуже змінило атмосферу в країні. В Росії зараз те саме", – зазначила письменниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-7 найпоширених пропагандистських тез Кремля

Сюзанна Шолль – австрійська журналістка і письменниця. За понад 40 років кар'єри пропрацювала в низці національних теле- і радіокомпаній. Тривалий час була спецкором у Москві. Робила репортажі з Чечні, за що була затримана ФСБ. Її роман "Емма мовчить" про життя чеченської біженки у Австрії перекладено українською.

Російський музикант, поет і композитор Вася Обломов висміяв російське телебачення в новій пісні під назвою "Нести хе*ню". Написав про те, що було б, якби він був пропагандистом "російського світу".

Зараз ви читаєте новину «У Росії "жахлива атмосфера" – австрійська письменниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути