середа, 01 грудня 2021 23:11

Росія висилає американських дипломатів із Москви

Росія висилає американських дипломатів із Москви
РФ відповіла на "висилку" 27 російських дипломатів та їхніх сімей зі США. Фото: Reuters

Росія заявила, що співробітникам посольства США, які перебувають у Москві понад три роки, необхідно вилетіти додому до 31 січня.

Так РФ відповіла на "висилку" 27 російських дипломатів та їхніх сімей зі Сполучених Штатів. Вони мають залишити країну 30 січня. Російським дипломатам, які змушені були залишити Сполучені Штати, також заборонили працювати дипломатами у США протягом трьох років, пише Reuters.

"Ми… маємо намір відповісти відповідним чином. Співробітники посольства США, які перебувають у Москві понад три роки, мають залишити Росію до 31 січня", - заявила на брифінгу речник МЗС Марія Захарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пів сотні російських дипломатів видворять із США

Вашингтону ще не пізно завадити Москві довести до кінця нові висилки, якщо вона відмовиться від своїх планів щодо витіснення російських дипломатів, заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков.

Посольство США у Москві є останньою оперативною місією США в країні після закриття консульств у Владивостоці та Єкатеринбурзі. На початку 2017 року його штат скоротився до 120 осіб із 1200.

Група сенаторів звернулася до президента США Джо Байдена вжити заходи для збільшення кількості дипломатів в Москві, а у разі відмови з боку РФ — вислати зі Штатів 300 співробітників російського посольства.

Члени верхньої палати Конгресу США просять Байдена вжити "негайні заходи" і розширити посольство США у Росії.

Зараз ви читаєте новину «Росія висилає американських дипломатів із Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути