вівторок, 10 квітня 2018 03:12

Росія звинуватила США, Великобританію та Францію у змові

Росія звинуватила США, Великобританію та Францію у змові
75 людей загинули в результаті хімічної атаки урядових сил сирійського президента Асада на місто Думу. Фото: Твіттер

Постійний представник Росії при ООН Василь Небензя звинуватив США, Велику Британію і Францію у створенні міжнародної конфронтації проти РФ і Сирії.

З такою заявою він виступив під час екстреного засідання Ради Безпеки ООН, пише Укрінформ.

За його словами, жоден місцевий житель не підтвердив російським фахівцям факту хімічної атаки. Крім того, попри повідомлення про десятки загиблих і сотні уражених, за словами представника РФ, до місцевої лікарні "нікого не доставляли" з симптомами отруєння хімічними речовинами типу зарин і хлор.

"Ми глибоко стривожені тим, що у Вашингтоні, а також тих, хто сліпо йде у його фарватері – Лондоні й Парижі – цілеспрямовано взяли курс на нагнітання міжнародної напруженості", - заявив Небензя.

За його словами, керівництво США, Великої Британії і Франції "без жодних підстав" веде конфронтаційну лінію по відношенню до Росії і Сирії.

Небензя звинуватив західні країни, що вони використовують проти РФ і Сирії "наклепи, образи та войовничу риторику", а також шантаж і санкції. Він охарактеризував таке ставлення до Росії "хамством", якого не було навіть за часів Холодної війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Велика ціна, яку доведеться сплатити" - розповіли про жахливі наслідки хімічної атаки в Сирії

Небензя назвав допомогу російських військ Асаду "масштабною операцією з розблокування Східної Гути", жителі якої багато років начебто "страждали від знущання бойовиків" на місцях.

Раніше представники опозиційних до влади Сирії "Білих касок", а також активісти інших груп заявили, що на сирійське місто Дума пізно увечері 7 квітня з гелікоптера скинули бомби, які містили токсичний газ. Люди від нього почали задихатися. Повідомлялося про десятки загиблих і сотні потерпілих.

Влада Сирії та її союзниця Росія заперечують ці повідомлення.

Британія і ще вісім країн закликали провести екстрене засідання Радбезу ООН через хіматаку в Сирії.

Президент США Дональд Трамп заявив про те, що за хімічну атаку доведеться "заплатити велику ціну", а Держдеп поклав відповідальність за неї на Росію.

Зараз ви читаєте новину «Росія звинуватила США, Великобританію та Францію у змові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути