Ексклюзиви
пʼятниця, 23 лютого 2018 09:12

Російський міністр дозволив атаку "Вагнера" у Сирії

Російський міністр дозволив атаку "Вагнера" у Сирії
Російський міністр дозволив просуватися вперед з "швидкою і сильною" ініціативою у Сирії. Фото: vestnikkavkaza.net

Бізнесмен Євген Пригожин, який пов'язаний із російськими найманцями ПВК "Вагнер", тісно контактував з кремлівськими і сирійськими посадовцями в дні і тижні до і після атаки, під час якої вони були розбиті.

Про це інформує The Washington Post, посилаючись на дані розвідки США. Також стало відомо, наприкінці січня Пригожин сказав високопоставленому сирійському чиновнику, що він "отримав дозвіл" від неназваного російського міністра просуватися вперед зі "швидкою і сильною" ініціативою, яка повинна відбутися на початку лютого.

Зазначається, що "кремлівський кухар" Пригожин має тісні зв'язки з президентом Росії Володимиром Путіним з часів, коли він був ресторатором у Санкт-Петербурзі. Згодом розширився до широкомасштабної бізнес-імперії. Окрім того, одержує великі контракти з міноборони Росії.

Розвідка США вважає, що Пригожин також "майже напевно" контролює російських найманців, які воюють у Сирії на боці президента Башара Асада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сирії утилізовують "ветеранів" ЛДНР

Удар біля населеного пункту Хашшам у сирійській провінції Дейр-ез-Зор, в ході якого загинули найманці російської приватної військової компанії "Вагнер", був здійснений силами коаліції в рамках самооборони.
Про це заявив генерал-лейтенант Джеффрі Харриган, глава Центрального командування Військово-повітряних сил США, цитує його сайт Пентагону.

Зараз ви читаєте новину «Російський міністр дозволив атаку "Вагнера" у Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути