вівторок, 02 серпня 2016 12:48

Роскомнагляд звинуватив Вікіпедію в сіонізмі

Роскомнагляд звинуватив Вікіпедію в сіонізмі

Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій Росії (Роскомнагляд) може прийняти рішення заблокувати Вікіпедію за публікування тексту "Протоколи сіонських мудреців".

Про це заявив 1 серпня адміністратор он-лайн-енциклопедії Станіслав Козловський, передає "Слон".

"Роскомнагляд направив нам повідомлення про необхідність видалити текст "Протоколи сіонських мудреців". Це перший випадок, коли Роскомнагляд вимагає видалити текст на підставі рішення суду від 2010 року про заборону друкованої брошури. На даний момент, текст "Протоколи сіонських мудреців" вилучений, замість нього на сайті Вікіпедії розміщено текст "Протоколи зборів сіонських мудреців", виданий 1911 року і не заборонений у Росії. Однак, на даний момент ми не отримали жодних роз'яснень від Роскомнагляду і, якщо відомство внесе адресу сторінки в Єдиний реєстр заборонених сайтів, то будуть заблоковані і Вікіпедія, і Вікітека повністю, оскільки вони розміщені на одній IP-адресі", - розповів Козловський.

2 серпня Роскомнагляд відповів на заяву адміністратора Вікіпедії звинуваченням у піарі щодо сіоністського тексту, забороненого в Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії заблокували сайт "Forbes Україна"

"Протоколи сіонських мудреців" - це збірка текстів про таємну змову сіоністської єврейської еліти, яка нібито мала на меті підкорити увесь світ. Вперше ця брошура з'явилася в Російській імперії 1903 року та неодноразово використовувалася по всьому світі для антисемітської пропаганди конспірологами та тоталітарними режимами.

Більшість дослідників вважає "Протоколи" доведеною фальсифікацією, а її зміст - таким, що не відповідає дійсності.

2010 року Роскомнагляд вніс текст "Протоколів" у перелік екстремістських матеріалів, заборонених до розповсюдження територією РФ.

Зараз ви читаєте новину «Роскомнагляд звинуватив Вікіпедію в сіонізмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути