Ексклюзиви
вівторок, 31 жовтня 2017 16:23

Росіяни збираються будувати газогін на місці Смоленської трагедії

Росіяни збираються будувати газогін на місці Смоленської трагедії
Доступ до каменя-монумента обмежений. Фото: РАР

Місце падіння Ту-154, на борту якого перебував президент Польщі Лех Качинський, росіяни обнесли парканом та збираються будувати там газопровід.

МЗС Польщі виразило сподівання, що росіяни знають про слідчі дії, котрі досі проводяться на місці катастрофи, повідомляє РАР.

Під'їздну дорогу до місця катастрофи перегородили високим парканом зі шлагбаумом. Дві дошки на ньому свідчать, що це приватна власність компанії "Вік" і що доступ до неї заборонений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смоленська трагедія: Росія порадила видалити докази вибуху

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський зазначив, що сподівається, що власник території знає про слідчі дії, котрі провадить польська прокуратура. Якщо місце катастрофи зазнає значного впливу, виявити ймовірні докази буде важче, додав чиновник. Також Ващиковський сподівається, що будівельні роботи не перекриють доступ до монумента жертвам катастрофи.

Інформація про паркан довкола каменя-монумента зявилася в кінці серпня — про це повідомляли місцеві активісти із Хатині та Смоленська. Бартош Чихоцький, голова МЗС, відправив ноту російському послу у Варшаві Сергію Андрєєву, в якій висловив своє занепокоєння тим, що до монумента обмежили доступ.

Польська комісія виявила запис моменту вибуху на бортовому самописці літака Ту-154, де в результаті аварії загинув президент Польщі Лех Качинський у Смоленській області.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни збираються будувати газогін на місці Смоленської трагедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути