Ексклюзиви
середа, 16 жовтня 2019 04:38

Росія використовує молодь для кіберпропаганди - дослідження

Росія використовує молодь для кіберпропаганди - дослідження
Росія належить до числа 12 країн, які мають кібернетичні війська високої спроможності. Фото: Еспресо

Росія належить до країн, які використовують молодь для розповсюдження пропаганди в соцмережах.

Для цього урядові структури Росії наймають студентів або молодіжні угруповання. З цією ж метою використовуються наймані приватні структури та громадські організації, пише видання EUvsDisinfo. Воно спеціалізується на викритті фейкових новини та дезінформації.

"Щоб досягти мети, ці прокремлівські діячі використовують повідомлення, які або підтримують певні політичні сили, або пригнічують інші, відволікають увагу аудиторії, сіють розбрат, або просто атакують опозицію. У розпорядженні таких структур є широкий набір інструментів: від поширення дезінформації у ЗМІ, масового втручання у вміст та акаунти соціальних медіа і тролінгу - до збирання даних для кращого розуміння цільової аудиторії", - наголошують дослідники Оксфордського університету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідження: Уряди 29 країн маніпулюють громадянами через соцмережі

Вони також зазначають, що Росія належить до числа 12 країн, які мають кібернетичні війська високої спроможності, укомплектовані постійним штатом з бюджетним фінансуванням. Їхні завдання - проведення психологічних операцій та використання інших видів інформаційної зброї.

Ці засоби використовуються авторитарними режимами по всьому світу для пригнічення прав людини, дискредитації політичних опонентів та загальної дезорієнтації аудиторії.

Таємний підрозділ ГРУ Генштабу Росії дестабілізує ситуацію в Європі. Ця група під умовною назвою "частина 29155" діяла, принаймні, 10 років, але західні спецслужби виявили її існування лише нещодавно. Діяльність команди цілком вписується в "гібридну війну", яку веде Путін проти Заходу. Вона поєднує пропаганду, хакерські атаки та дезінформацію, а також відкрите військове протистояння.

Зараз ви читаєте новину «Росія використовує молодь для кіберпропаганди - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути