Ексклюзиви
понеділок, 29 липня 2024 08:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія створює проти Заходу нове об'єднання

Росія створює проти Заходу нове об'єднання
Росія використала День ВМФ, щоб спробувати створити об'єднання проти Заходу. Фото: росЗМІ

Російська Федерація використала святкування Дня ВМФ, щоб продемонструвати відносини з низкою незахідних держав у межах зусиль зі створення нібито очолюваної РФ групи держав для об'єднання проти Заходу.

Кораблі ВМС Китаю, Алжиру та Індії взяли вчора участь у головному військово-морському параді в Санкт-Петербурзі, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Представники 31 держави, зокрема Азербайджану, Венесуели, В'єтнаму, Куби, Лівії, М'янми, Сирії, Катару, Об'єднаних Арабських Еміратів та Південної Африки також взяли участь у заходах у Санкт-Петербурзі. Заступник міністра оборони Росії Олександр Фомін зустрівся з командувачем ВМС Народно-визвольної армії Китаю Ху Чжунміном і обговорив із ним співпрацю між РФ і КНР у військово-морській сфері", - йдеться у свіжому звіті аналітиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ скінчився офіцерський і сержантський склади морпіхів

Фомін зустрівся також із командувачем ВМС М'янми Він Хтейном, аби обговорити подальшу військово-морську співпрацю між М'янмою і Росією.

"Російська Федерація останнім часом активізувала свою співпрацю з низкою цих держав, включаючи Венесуелу, Кубу, Індію та В'єтнам. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров зустрівся з міністром закордонних справ Малайзії Мохамадом Хасаном в Куала-Лампурі 28 липня і домовився про розширення російсько-малайзійських дипломатичних контактів", - сказано в повідомленні.

У морському параді на честь Дня ВМФ РФ не брав участі жоден із кораблів, які були пошкоджені або знищені за останній рік під час війни в Україні Під час трансляції головного морського параду на честь свята показали лише два кораблі Чорноморського флоту. Ними стали корвет "Меркурій", який з 2024 року виконує завдання на російській військовій базі в сирійському Тартусі, і фрегат "Адмірал Григорович".

Загальні бойові втрати російських окупантів на 29 липня склали 576 тис. осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1310 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Росія створює проти Заходу нове об'єднання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути