середа, 01 липня 2020 16:56

Росія пропонувала Білорусі віддати 95% повноважень

Росія пропонувала Білорусі віддати 95% повноважень
Росія запропонувала Білорусі віддати 95% влади. Фото: wz.lviv.ua

Посол Білорусі в Росії Володимир Семашко заявив, що 2019 року РФ пропонувала Білорусі віддати 95% своїх повноважень на наднаціональний рівень.

Семашко розповів деякі подробиці про пропозиції російської сторони щодо подальшого розвитку інтеграції під час брифінгу присвяченому Дню незалежності Білорусі, повідомляє "Белта".

За його підрахунками, в Європейському союзі 18% повноважень були віддані на наднаціональний рівень, інші функції залишалися національними. А в документі, який їм запропонували в РФ, було 95% функцій наднаціональних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Мінська пройшли масові протести

"Я згадую 13 лютого 2019 року, коли в Сочі нам поклали першу пропозицію. Не називатиму авторів з російської сторони. І коли ми подивилися та передали її президенту, він запросив мене, і я кажу: ну це повне "руки вгору" називається. Там було все віддати нагору і, по-моєму, залишалося пару моментів таких, як у нас міліція, у вас поліція і так далі. Але так не може бути", - каже Семашко.

Журналістів російського "Первого канала" вислали з Білорусі та позбавили акредитації через фейкові сюжети про коронавірус.

Зараз ви читаєте новину «Росія пропонувала Білорусі віддати 95% повноважень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути