Ексклюзиви
середа, 23 березня 2022 15:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія переведе оплату постачання газу в рублі

Росія переведе оплату постачання газу в рублі
Путін доручив перевести в рублі оплату за експорт російського газу. Фото: ТАСС

Керівництво Росії ухвалило рішення про переведення оплати за постачання російського газу на експорт до так званих "недружніх країн" у російські рублі.

Путін доручив центробанку та уряду за тиждень визначити порядок операцій із придбання рублів на внутрішньому ринку РФ покупцями російського газу.
Росія продовжить постачати газ відповідно до обсягів та за принципами ціноутворення, укладених у контрактах. Про це заявив президент країни-агресора Володимир Путін на нараді з урядом, пише Інтерфакс.

Путін додав, що зміниться лише валюта платежу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські олігархи роздратовані Путіним - заговорили про вбивство

"На відміну від деяких колег ми цінуємо свою ділову репутацію надійного партнера і постачальника. Зміни торкнуться тільки валюти платежу, яка буде змінена на російські рублі.

Прошу уряд дати відповідну директиву "Газпрому" щодо внесення змін до чинних контрактів. При цьому всім закордонним споживачам має бути надана можливість здійснювати необхідні операції та потрібно створити для них зрозумілу, прозору процедуру проведення платежів, включаючи і придбання російських рублів на нашому внутрішньому валютному ринку "Прошу Банк Росії з урядом у тижневий термін визначити порядок здійснення таких операцій", - доручив Путін.

Азербайджан може збільшити поставки газу до Європи. У країни є достатньо запасів. Міністр енергетики Парвіз Шахбазов зустрівся з Комісаром ЄС з питань сусідства і розширення Олівером Вархелі. На зустрічі обговорили питання, пов'язані з енергетичним діалогом між Азербайджаном і Європейським союзом 11 березня на Дипломатичному форумі в Анталії.

Зараз ви читаєте новину «Росія переведе оплату постачання газу в рублі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути