субота, 16 березня 2024 20:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські добровольці закликали Путіна зв'язатися з ними

Російські добровольці закликали Путіна зв'язатися з ними
Добровольці наголосили, що путінська влада не дозволяє евакуювати цивільних. Фото: РДК

Бійці Російського добровольчого корпусу, легіону "Свобода Росії" та Сибірського батальйону закликали російського президента Володимира Путіна вийти з ними на зв'язок.

Вони сказали про це у спільному зверненні.

Добровольці нагадали, що Бєлгородська і Курська області вже кілька днів є зоною активних бойових дій. А путінська адміністрація перешкоджає евакуації людей.

"У зв'язку з цим, виключно через твої амбіції, продовжують страждати і гинути мирні люди. Ми закликаємо тебе припинити цей цирк, подумати про долі ні в чому не винних росіян і дозволити евакуацію цивільних із зони бойових дій", - сказали представники РДК, легіону "Свобода Росії" і Сибірського батальйону.

Вони додали, що путінські вибори давно перетворилися на "повний фарс". Закликали припинити "заганяти простих людей для участі у виставі на виборчі дільниці під бомби й артилерійські снаряди".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Очкуємо ми": у Бєлгороді влада блокує евакуацію цивільних

"Навіть примусове волевиявлення неможливе, коли лунають сигнали повітряної тривоги! Ти давно втратив свою легітимність, а в нинішніх обставинах зникла навіть видимість виборчого процесу", - кажуть російські добровольці.

Бійці наголосили, що Росії потрібні негайні й докорінні зміни і глибока трансформація стосунків влади з народом, відвертої розмови про нові та справедливі суспільні правила.

"Якщо ти готовий обговорювати майбутнє нашої країни без диктатури й авторитаризму - ми зі свого боку готові до такої розмови. Якщо у тебе ще збереглися мужність і відповідальність — виходь з нами на зв'язок зручним для тебе способом", - підсумували вони.

13 березня російські добровольці опублікували спільну заяву, де анонсували удари по військових позиціях РФ у Бєлгороді та Курську та закликали місцевих жителів евакуюватися.

О 10.30 14 березня глава і засновник Російського добровольчого корпусу Денис Нікітін заявив, що російські добровольці протягом 1,5 години відкриють вогонь по військових цілях Росії на території Бєлгородської та Курської областей.

Згодом в РДК закликали усіх жителів Курської та Брянської області, які не встигли або не мають змоги евакуюватися, негайно прослідувати в укриття.

Зараз ви читаєте новину «Російські добровольці закликали Путіна зв'язатися з ними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути