четвер, 24 вересня 2020 13:44

РФ змусила TikTok видалити близько 250 відео про ЛГБТ

РФ змусила TikTok видалити близько 250 відео про ЛГБТ
З 1 січня по 30 липня TikTok на вимоги урядів і правоохоронців різних країн видалив близько 500 відео. Фото: pixabay.com

Адміністрація сервісу TikTok на вимогу російського уряду видалила близько 250 відео, які стосувалися ЛГБТ-спільноти. Такі дії підтвердив директор сервісу зі зв'язків із державними органами влади в Європі Тео Бертрам.

З 1 січня по 30 липня TikTok на вимоги урядів і правоохоронців різних країн видалив близько 500 відео. Половину з них прибрали з платформи за запитом Росії, яка "має репутацію держави, котра дискримінує ЛГБТ-спільноту", повідомляє CNBC.

"Російський закон жахливий… але, на жаль, ми повинні виконувати вимоги країни, в якій працюємо", — сказав Бертрам.

В Росії з 2013 року діє адміністративне покарання у вигляді штрафу за "гей-пропаганду" серед неповнолітніх. Європейський суд з прав людини визнав це дискримінацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛГБТ-марш в Одесі завершився масовою бійкою

Американський президент Дональд Трамп заявив, що попередньо схвалив угоду між Oracle Corp., Walmart Inc. і ByteDance Ltd. зі створення нової компанії під назвою TikTok Global для запуску програми обміну відео в США. ByteDance, яка володітиме 80% TikTok Global, на 40% належить американським інвестфондам, і таким чином, з урахуванням часток Oracle і Walmart TikTok Global контролюватимуть інвестори з США.

Зараз ви читаєте новину «РФ змусила TikTok видалити близько 250 відео про ЛГБТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути