понеділок, 20 червня 2022 16:18

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ провела військові навчання в Балтійському морі

РФ провела військові навчання в Балтійському морі
Росія провела навчання з ракетними стрільбами в Балтійському морі. Фото: flot.com

Країна-агресорка Росія провела в Балтійському морі навчання з ракетними стрільбами.

У них взяли участь 10 суден, серед яких і корвет "Кмітливий". Показували навчання на російському телеканалі "Звезда", що належить міноборони РФ. Про це передає "РБК-Україна".

Екіпаж корвета здійснив пуск протикорабельної ракети з попаданням у мішень у Балтійському морі. Також відпрацював навчання із застосуванням артилерійського комплексу А-190.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти в РФ нарощують ППО, а Білорусь проводить розвідку - Генштаб

"Ракетна стрільба виконувалася з використанням головної ударної зброї корвета - протикорабельного ракетного комплексу "Уран", - йдеться в повідомленні.

До того ж, морський полігон, на території якого проходило навчання, був оголошений тимчасово небезпечним для цивільної авіації і судноплавства.

У Росії заявили, що транспортна блокада Литвою Калінінградської області "розв'язала Москві руки". Російська Федерація пригрозила Євросоюзу й НАТО, мовляв "нахабна витівка Вільнюса скасовує для Кремля членство Литви в ЄС". Про це 20 червня заявив очільник комісії Ради Федерації із захисту держсуверенітету РФ Андрій Климов.

Білорусь почала транспортувати потягом гаубиці без розпізнавальних знаків. Потяг з технікою рухався до станції Новобілицька.

У Гомельській області Білорусі, яка межує з Україною, помітили ешелон гаубиць. Серед них також є нові САУ "Акація". Зазначається, що гаубиці розмістили на станції Гомель. Ешелон просто змінював стрілки, але не рухався у напрямку Брянська.

Зараз ви читаєте новину «РФ провела військові навчання в Балтійському морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути