середа, 22 березня 2017 13:47

Речник Манафорта фактично звинуватив Лещенка у брехні

Речник Манафорта фактично звинуватив Лещенка у брехні
Прес-секретар екс-керівника виборчого штабу Трампа Джейсон Мелоні назвав заяви Сергія Лещенка "безпідставними"

Джейсон Мелоні (Jason Maloni), прес-секретар екс-керівника виборчого штабу нинішнього президента США Дональда Трампа Пола Манафорта, назвав останні звинувачення на адресу американського політтехнолога з боку українського нардепа Сергія Лещенка "безпідставними" і сказав, що вони повинні бути "негайно спростовані".

Про це повідомляє агентство "Ассошіейтед Пресс", викладаючи зміст обвинувачень на адресу близького до Трампа Манафорта і зазначаючи, що агентству не вдалося здійснити незалежну перевірку оприлюднених Лещенком документів.

Як відомо, 23 лютого впливове американське видання "Політіко" заявило про шантаж керівника виборчого штабу Трампа Пола Манафорта з боку українського депутата Сергія Лещенка. "Манафорт підтвердив справжність оприлюднених хакерами з телефона його доньки повідомлень. Він отримав подібні з тієї самої електронної адреси. Вона може бути пов'язана з Лещенком", - пише "Політіко".

За інформацією ЗМІ, перші листи надійшли незадовго до викривальної статті в "Нью-Йорк таймс" про чорну бухгалтерію "регіоналів". Людина, яка відправила повідомлення, назвалася Сергієм. Погрожував передати інформацію в американське Федеральне бюро розслідувань. Відповідь просив надіслати на електронну пошту, якою журналісти спілкувалися з Лещенком. "Лещенко таким чином намагався шантажувати Манафорта, коли той був на посаді голови передвиборного штабу Дональда Трампа. Йшлося про фінансові домовленості Манафорта і Януковича", - пише "Політіко".

"Лещенко прагнув продати Манафорту частину чорної бухгалтерії, де той фігурує, в обмін на нерозголошення. Коли не вдалося - документ виплив. Цей скандал коштував Манафорту посади (19 серпня 2016 року подав у відставку з посади голови виборчого штабу Трампа. – Ред.), а Україна зіпсувала відносини зі США", - написала у Facebook журналіст Катерина Рошук.

Зараз ви читаєте новину «Речник Манафорта фактично звинуватив Лещенка у брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути