вівторок, 13 лютого 2018 13:14

Розповіли, що змусить США відвернутися від України

Розповіли, що змусить США відвернутися від України
Україна важлива для США в якості захисного заслону перед ворогом - Росією. Фото: idzpodprad.pl

Сполучені Штати Америки не відвернуться від України, не зважаючи на корупційні ризики. Адже країна важлива як заслін перед ворогом - Росією.

Про це в інтерв'ю 112.ua розповів Стівен Сильверстайн - оборонний радник у сфері фінансового менеджменту. Відповів на запитання про те, що має статися, щоб США відмовилися від підтримки України. І зазначив: "Такого не станеться. І знаєте чому? Чесно? Тому що ви і ми віримо, що якщо Україна прийме стандарти НАТО, вони поширяться на Схід - як це сталося в Польщі і Чехії. Стратегічно Україна дуже важлива, як і Корея, Дубай або Кувейт: таким чином ми захищаємо себе від нашого ворога".

Сильверстайн, який в офісі фінконтроля у Пентагоні відповідав за виявлення і корекцію операційних і фінансових ризиків у військовій сфері, сказав, що оскільки українці "вирішили змінюватися повністю", в США "зрозуміли, що ви вже ніколи не повернете в сторону Росії".

"Не через те, що в Росії більше зброї, а тому що це воля українців", - наголосив чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Штатах вимагають від адміністрації нових санкцій проти РФ

В Україні він працює з грудня 2016 року по викликам навколо військового бюджету, а також в сфері боротьби з корупцією, логістики, ризик-менеджменту і внутрішнього контролю Міноборони. Радник побачив чимало корупційних ризиків на новому місці, описавши їх нижче.

"Закупівлі та укладання контрактів. Спосіб, за допомогою якого можна позбутися від цієї хвороби: просто треба відкрити це. Єдиний спосіб вилікувати грибок - підставити його до сонця. Тобто повна і відкрита конкуренція, і щоб не було посередників. І ви отримаєте контракт на основі найкращої ціни і якості. І вам не потрібен вплив політиків або генералів", - розповів він.

Міністерство оборони США звернулося до Конгресу з проханням затвердити на 2019-й бюджет на оборону у розмірі $686 млрд. Причиною називають загрозу з боку Китаю та Росії. Бюджет стане одним із найбільших в історії оборонного відомства, повідомляє CNN.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, що змусить США відвернутися від України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути