Ексклюзиви
вівторок, 02 червня 2020 02:33

Пєсков прокоментував стосунки України та Росії

Пєсков прокоментував стосунки України та Росії
Пєсков про стосунки України та Росії: "Діалогу немає". Фото: REUTERS

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у відносинах РФ із Україною не спостерігається розвитку діалогу попри наявність контактів.

"Що стосується керівництва України та Грузії, то, на жаль, … попри наявність певних контактів, ми не можемо похизуватися позитивною динамікою в розвитку діалогу на найвищому рівні", — сказав Пєсков в інтерв'ю телеканалу "Россия-24", відповідаючи на питання, чому українському президенту не направили запрошення на парад до Дня перемоги 24 червня.

Водночас речник російського президента підкреслив, що український і білоруський народи для РФ є "братськими, рідними" і що Путін їх "щиро й глибоко поважає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пєсков пообіцяв продовження агресивної риторики проти України на росТБ

Після пресконференції Зеленського 20 травня російський МЗС закинув Україні речі, які були досить далекими від ставлення "братніх, рідних народів": мовляв, в країні русофобія, культивують нацизм, а населення зубожіє.

Міністерство закордонних справ України тоді заявило, що мова ворожнечі у заяві МЗС Росії щодо річниці президентства Володимира Зеленського ставить під сумнів налаштованість російської сторони до дипломатичного врегулювання.

Зараз ви читаєте новину «Пєсков прокоментував стосунки України та Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути