понеділок, 05 червня 2023 03:11

Путін припускається такої ж помилки, що і Гітлер - Sky News

Путін припускається такої ж помилки, що і Гітлер - Sky News
Президент РФ Володимир Путін не має військового досвіду і зганяє свій гнів на Україні. Фото: eastnews.ua

Президент РФ Володимир Путін діє на емоціях. Його рішення бомбардувати Київ дефіцитними балістичними ракетами суперечить військовій стратегії.

Подібної помилки колись припустився Гітлер. Про це сказав генерал-майор ВПС Великобританії у відставці Шон Белл, повідомляє Sky News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хоче налякати росіян: британський військовий пояснив дії Путіна

"У Другій світовій війні нацистська Німеччина готувалася до вторгнення до Британії, але спочатку Гітлеру потрібно було знищити британські Військово-повітряні сили. Битва за Британію поставила Королівські ВПС на коліна; однак у гніві на спроби союзників бомбардувати німецькі міста Гітлер прибрав ногу з горла і перейшов на Лондон. Це було ірраціональне рішення, яке дозволило Королівським ВПС оговтатися і допомогло переламати хід війни", — заявляє Шон Белл.

Він зауважив, що Путін не має військового досвіду і "просто зганяє свій гнів".

"Хвилі ракетного обстрілу Києва не приносять жодної військової користі і не сприяють закінченню війни Росією. Це просто дії розчарованого лідера, який прагне зганяти гнів на своєму впертому противнику", - сказав Белл.

Росія вночі 1 червня загалом випустила 10 балістичних та крилатих ракет типу "Іскандер" з північного напрямку – Брянської області. Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил ЗС України усі 10 цілей знищено.

З 28 квітня по 29 травня по Україні було запущено 198 ракет різної номенклатури, з яких 177 було збито. Таким чином, ефективність української ППО в протидії ракетам становить 95%.

Експерти прогнозують, що Росія знизить потужний темп ракетних ударів за декілька тижнів, оскільки її ракетні запаси вже виснажені. Однак нині загроза ракетних атак залишається.

Зараз ви читаєте новину «Путін припускається такої ж помилки, що і Гітлер - Sky News». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути