Ексклюзиви
неділя, 23 липня 2023 03:59

Путін думає, що "переживе Україну" і всіх її прихильників – Блінкен

Путін думає, що "переживе Україну" і всіх її прихильників – Блінкен
Президент РФ Володимир Путін не готовий говорити про мир в Україні. Фото: eastnews

Президент РФ Володимир Путін не готовий до мирних переговорів.

Путін переконаний, що "переживе Україну" і всіх її прихильників. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен на форумі з безпеки в Аспені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переговори між Україною і Росією можливі, але на наших умовах – РНБО

"Життєво важливо, щоб ми переконали його в неправильності цього уявлення. Це відноситься до підтримки, яку багато хто з нас надає Україні прямо зараз, але це також відноситься до чогось дуже важливого, що ми зробили всього пару тижнів тому на Вільнюському саміті і після його закінчення", – сказав Блінкен.

Він нагадав, що країни НАТО, у тому числі "Великої сімки", на саміті у Вільнюсі вирішили взяти на себе довгострокові зобов'язання щодо забезпечення безпеки України, допомогти їй з часом наростити свій потенціал стримування і оборони, щоб Росія не змогла повторити своє вторгнення.

"Це дуже сильний сигнал Володимиру Путіну, що ми нікуди не підемо, Україна нікуди не піде, і в неї будуть засоби для самооборони", – вважає Блінкен.

Переговори стануть можливими, якщо відбудеться зміна в мисленні Путіна. "На даний момент ми цього не бачимо", – зазначив Держсекретар США.

За словами Блінкена, США одними з перших відгукнулися б на мирні переговори, якби побачили зацікавленість Росії в них. "Ну, можливо, другими, адже я підозрюю, що українці були б першими. Ні в кого немає більшого бажання, щоб ця війна закінчилася скоріше, ніж в українців. Вони щодня стають жертвами російської агресії", – сказав глава Держдепу.

Україна проти початку переговорів з Росією в разі повернення до кордонів, які існували станом на початок 24 лютого 2022 року.

Дипломатія почнеться лише тоді, коли Україна відновить реальні кордони зразка 1991 року. Про це на спільній пресконференції з прем'єр-міністром Іспанії Педро Санчесом сказав президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Путін думає, що "переживе Україну" і всіх її прихильників – Блінкен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути