Ексклюзиви
четвер, 09 березня 2017 16:45

Психіатри назвали Трампа небезпечним параноїком

Психіатри назвали Трампа небезпечним параноїком
Президент США Дональд Трамп. Фото: The Independent

Фахові психіатри висловили тривогу з приводу можливих наслідків президентства Дональда Трампа.

Професор психіатрії медичної школи Гарвардського університету Джудіт Герман і викладач психіатрії в Колумбійському університеті Роберт Ліфтон написали відкритого листа до редакції The New York Times.

Медики відзначили мінливу поведінку президента США, його нездатність розрізняти реальність і фантазії, а також параноїдальні твердження.

"Невдовзі після виборів один з нас висловив стурбованість з приводу того, чи підходить Дональд Трамп для посту президента. Ми ґрунтувалися на тривожних симптомах психічного розладу, які він продемонстрував під час передвиборної кампанії. Відтоді ця стурбованість лише зросла.

Нас вразили неодноразові приклади його нездатності розрізняти реальність і фантазії, і спалахи гніву, коли його фантазіям суперечать. Без будь-яких очевидних доказів він неодноразово вдається до параноїдальних тверджень у стилі теорії змови", – йдеться в листі.

Як приклад психіатри навели бездоказову заяву Трампа про те, що Барак Обама дав розпорядження прослуховувати його телефон під час виборчої кампанії. Також згадали про конфлікт глави США з провідними американськими ЗМІ, яких він назвав "ворогами народу".

"Ми в жодному разі не ставимо психіатричний діагноз, це було б нерозумно без огляду. Але як психіатри ми вважаємо своїм обов'язком висловити тривогу. Ми побоюємося, що у кризовій ситуації президент Трамп не зможе раціонально на неї відреагувати.

Те, що на нього покладені військові повноваження, ставить під загрозу всіх нас. Ми закликаємо наших обранців зробити необхідні кроки, щоб захистити нас від цього небезпечного президента", – наголошують фахівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівники спецслужб викрили брехню Трампа

Екс-президент США Барак Обама ніколи не віддавав накази щодо прослуховування будь-якого громадянина США. Про це заявив спікер Обами Кевін Льюїс після звинувачень президента Дональда Трампа в шпигунстві в його офісі Trump Tower.

Зараз ви читаєте новину «Психіатри назвали Трампа небезпечним параноїком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути